12.7 C
Chișinău

Acțiune inedită, organizată de Partidul „Renaștere”: Sute de mașini din nordul, centrul și sudul țării au participat la un marș auto, împotriva referendumului de integrare în UE | VIDEO

Acțiune inedită a Partidului „Renaștere”, dedicată încheierii campaniei electorale. Sute de mașini au pornit într-un marș automobilistic pe traseele din țară. Cu drapele anti UE, dar și cu mașini pe care este scris „Împotriva Uniunii Europene”, reprezentanții formațiunii din Comrat, Chișinău și Bălți s-au pornit spre satul Curchi din raionul Orhei, pentru a participa la o conferință de presă cu totalurile campaniei electorale. 

Membrii partidului „Renaștere”, din Comrat, dis-dedimineață au depus flori la Monumentul „Slavă eroilor-eliberatori”, după care au pornit spre destinație. Aceștia susțin că, scopul marșului este de a îndemna cetățenii să voteze ”NU” la referendumul privind aderarea Republicii Moldova la Uniunea Europeană.

„Astăzi mergem la Orhei pentru ca toți să ne rugăm, deoarece credința pentru noi este foarte importantă, ne adună și ne susține. Acum, când situația este atât de instabilă, asta este foarte important”.

„Îndemn fiecare cetățean al Republicii Moldova, care într-adevăr se îngrijorează de soarta țării noastre, să iasă la alegeri la data de 20 octombrie și să voteze „NU” la referendum, „NU” pentru această ciumă galbenă”.

Iar la Chișinău, membrii formațiunii au depus flori la monumentului lui Ștefan cel Mare, care este un simbol al țării noastre. Participanții spun că susțin păstrarea suveranității Moldovei și sunt împotriva înșelătoriei actualei guvernări, care încearcă să destrame statul.

IURII VITNEANSCHII, membru al partidului „Renaștere”: „Pentru noi, Ștefan cel Mare este simbolul suveranității, al statului, al moldovenismului Republicii Moldova. În ziua de astăzi, anume ceea ce a apărat el, este mai actual ca niciodată, pentru că, astăzi, împotriva Republicii Moldova sunt aceleași amenințări, aceleași provocări împotriva noastră, care cândva au fost obținute și apărate de Ștefan cel Mare”.

Și cei din Bălți au pornit organizat, într-un marș, spre Curchi, după ce au vizitat, mai întâi de toate Monumentul „SoldațilorEliberator”.

VEACESLAV JUCOV, membru al partidului ”Renaștere”: „Prin aceste evenimente vrem să demonstrăm că întradevări Moldova se poate mândri cu istoria ei, Moldova are propria istori și că nu vrem să fim robii Uniunii Europene și marionetele guvernării”.

„Simbolic, înainte de alegerile din 20 octombrie, ne-am adunat la Monumentul „Soldaților-Eliberatori”, din Bălți, pentru a depune flori în memoria soldaților pentru victoria noastră comună”.

Au fost înregistrate însă și provocări. Poliția din Bălți a încercat să oprească coloanele de mașini și le-a interzis să-și continue traseul.

VEACESLAV JUCOV, membru al partidului ”Renaștere”: „Acum poliția încearcă să împiedice mitingul, să împiedice deplasarea mașinlor spre mănăstirea Curchi, invocând faptul că nu avem autorizație. Deși, oricâte mitinguri auto am organizat, nu s-a eliberat niciodată autorizație – a existat pur și simplu o notificare către autoritățile competente că urmează să

Ulterior, manifestanții au fost totuși lăsați să plece. Sutele de mașini din Comrat, Bălți și Chișinău au ajuns în satul Curchi, pentru a participa la conferința de totalizare a campaniei electorale. Precizăm că, Pratidul ”Renaștere” este înregistrat la referendum cu opțiunea ”NU”.

Se citește acum

Articole similare

ARTICOLE SIMILARE