5.5 C
Chișinău

Membrii blocului „Victorie” protestează: Curtea de Apel menține arestul la domiciliu pentru angajata primăriei Orhei, Oxana Vudvud

Joi, 17 octombrie, la Curtea de Apel Chișinău a fost dezbătută cererea avocaților uneia dintre angajatele primăriei Orhei, reținute săptămâna trecută. Sâmbătă, instanța a condamnat-o, alături de alte două colege, la 30 de zile de arest la domiciliu. A patra colegă este reținută în penitenciarul numărul 13. Avocații afirmă că oamenii legii nu aveau niciun motiv pentru rețineri, arest la domiciliu, dar, cu atât mai mult – pentru arest în penitenciar, deoarece ancheta nu are nicio dovadă a vinovăției lor. Ce decizie a luat instanța, aflați din reportajul următor.

Angajata primăriei Orhei care a primit 30 de zile de arest la domiciliu, în urma perchezițiilor de la primărie, Oxana Vudvud, rămâne în continuare în arest. Potrivit avocatului său, Dumitru Marco, magistrații Curții de Apel Chișinău au respins recursul, prin care aceasta a cerut suspendarea deciziei primei instanțe, fără a oferi detalii, dar și motivul pentru care au luat această hotărâre.

DUMITRU MARCO, avocat

Recursul a fost respins, fiind menținută acea încheiere de aplicare a arestului la domiciliu. O să depunem cerere pentru a fi scoasă de sub urmărire penală, lipsesc careva probe prin care s-ar confirma vinovăția care i se aduce neîntemeiat.

Angajata primăriei Orhei nu a venit cu o reacție referitor la decizia instanței. Nici procurorul nu a oferit un comentariu.

Între timp, în fața sediului Curții de Apel, s-au adunat membri ai blocului politic „Victorie”, care au venit să o susțină pe Oxana Vudvud. Cu pancarte, unde era scris: „Cerem dreptate’”, „PAS este rușinea Moldovei” și ”Libertate pentru Oxana, libertate pentru Moldova”, aceștia au cerut o justiție corectă.

IURII VITNEANSCHII, liderul aripii tinere a blocului „Victorie”

Actuala guvernare, dar și comisia de anchetă au sarcina de a nu lupta împotriva criminalității, ci de a lupta împotriva disidenței din opoziție.

MAXIM ANDREEV, membru al aripii tinere a blocului „Victorie”

Nu este vinovată de ceea ce o învinuiesc, a nimerit sub mâna galbenă a puterii care tot mai mult ne strânge de gât înainte de alegeri.

Amintim că, săptămâna trecută, ofițerii CNA, sub conducerea procesuală a Procuraturii Chișinău, au desfășurat percheziții la primăria Orhei. În urma descinderilor, patru angajați au fost reținuți, ulterior, magistrații au decis ca trei dintre aceștia să fie plasați în arest la domiciliu, iar o persoană a fost trimisă la penitenciarul numărul 13. Potrivit Centrului Național Anticorupție, aceștia ar fi vizați într-o cauză penală, pornită pe faptul coruperii pasive și încălcării modului de gestionare a mijloacelor financiare ale partidelor politice sau ale fondurilor electorale. Toți cei vizați se declară nevinovați.

Se citește acum

Articole similare

ARTICOLE SIMILARE