5.5 C
Chișinău

Gheorghe Gonța părăsește N4 după îndemnul de a vota „NU” la referendum: Ministrul Spînu acuzat de implicare

Jurnalistul Gheorghe Gonța pleacă de la postul de televiziune N4. Miercuri, acesta a declarat pe rețelele de socializate că moderează ultima emisiune, fără a oferi mai multe detalii. Se pare că motivul plecării acestuia ar fi îndemnul către cetățeni de a vota „NU” la referendum. Administrația postului de televiziune a venit cu o reacție la acest subiect, iar liderul Partidului „Democrația Acasă”, Sergiu Costiuc, a declarat pe rețelele de socializare că în spatele acțiunilor s-ar afla nimeni altul decât Andrei Spînu. Până la această oră, însă, ministrul Infrastructurii nu a venit cu o reacție la acuzații.

Jurnalistul Gheorghe Gonța nu va mai modera emisiunea „Puterea a Patra”. Se întâmplă după ce, marți, a postat pe pagina sa de Facebook un îndemn pentru oameni să boicoteze scrutinul sau să voteze „NU” la referendum.

În aceiași zi, administrația postului N4 a anunțat într-o postare că se disociază de comentariul jurnalistului.  Conducerea Selectcanal TV consideră că fiecare cetățean al Republicii Moldova are dreptul la propria viziune politică, dar acest lucru nu ar trebui exprimat public de către jurnaliști prin prisma Codului Deontologic al Jurnalistului. N4 rămâne angajată să ofere conținut de înaltă calitate, bazat pe informații corecte, relevante și neutre din punct de vedere politic, în interesul publicului nostru , se mai arată în postare.

La scurt timp, jurnalistul a anunțat că moderează ultima emisiune la N4, fără a oferi detalii.

Contactat de Canal 5 pentru a afla dacă a fost demisionat sau a plecat de bună voie, dar și alte detalii, Gheorghe Gonța a declarat că va veni ulterior cu toate informațiile.

GHEORGHE GONȚA, fost prezentator al emisiunii „Puterea a Patra”

– Toate comentariile am să le fac începând cu ziua de mâine, vineri pentru că e mai aproape de alegerile prezidențiale.

– Dar v-ați dat demisia sau v-au demisionat?- Inclusiv la asta, eu am să răspund mâine.

Cu referire la acest subiect s-a expus și liderul

Partidului „Democrația Acasă”, Sergiu Costiuc care a declarat într- un filmuleț video că demisia lui Gheorghe Gonța a fost la inițiativa lui Andrei Spînu. Ministrul Infrastructurii și Dezvoltării Regionale nu a venit deocamdată cu o reacție la aceste acuzații.

– Și apropo de emisiunea de ieri de la Gonța, l-au dat afară. Condiția lui Spînu pentru televiziunea N4 a fost: ori îl dați afară pe Gheorghe Gonța ori vă închidem televiziunea.

Alegerile pentru funcția de președinte al Republicii Moldova vor fi organizate pe data de 20 octombrie, în aceeași zi cu referendumul republican constituțional.

Se citește acum

Articole similare

ARTICOLE SIMILARE