5.5 C
Chișinău

Fostul președinte Voronin denunță presiunea autorităților în campania electorală: „Campania electorală actuală este cea mai necorectă din istorie”

Dintre toate campaniile electorale, asta este cea mai necorectă, consideră fostul șef al statului, președintele Partidului Comuniștilor, Vladimir Voronin. El a mai spus că ideea de modificare a Constituției prin intermediul referendumului inventat de Maia Sandu este periculoasă, deoarece ar putea distruge țara, și a îndemnat alegătorii să voteze ÎMPOTRIVĂ la plebiscit.

Niciodată nu a fost o asemenea presiune din partea autorităților în perioada campaniei electorale, spune liderul Partidului Comuniştilor Vladimir Voronin. În acest sens, el a amintit despre confiscarea materialelor de agitaţie, reținerea activiștilor și închiderea a 14 posturi TV de opoziție. Potrivit fostului președinte al țării, guvernarea recurge la aceste măsuri de frică să nu piardă alegerile.

VLADIMIR VORONIN, președintele PCRM

De mai bine de 30 de ani suntem un partid constituțional și legal și participăm la aproape toate campaniile electorale, dar pentru prima dată ne confruntăm cu asemenea dezmăţ şi nelegiuiri ca la aceste alegeri. Se pare că pliantul a devenit principalul inamic al guvernării. Doi bătrâni, doi pensionari, de 81 și 78 de ani, au fost reținuți la Soroca cu pliante. Trei mașini pline cu polițişti i-au înconjurat pe acești bătrâni. I-au dus la Poliție, le-au golit buzunarele.

Era imposibil să-ți imaginezi o teamă mai mare de a pierde puterea, era imposibil să crezi că acest lucru s-ar putea întâmpla și nimic nu putea explica asta.

Voronin este sigur: este inadmisibil să schimbi Constituția și anume din acest motiv cheamă oamenii să voteze la referendum împotriva modificării legii supreme a țării.

VLADIMIR VORONIN, președintele PCRM

Nu înțeleg deloc cum pot să se bage în Constituție atât de nerușinat, fără niciun principiu. Pe ce Constituție a pus mâna Maia Sandu când a depus jurământul de președinte, pe asta pe care o schimbă sau cea care a fost acum 4 ani?

Nu are dreptul să atingă o singură literă sau virgulă din această Constituție, trebuie să lase Constituția pentru următorul președinte, parlament, pentru generațiile următoare.

Dacă vor ceda provocației, dacă votează pentru referendum, le explicăm că asta înseamnă distrugerea Moldovei, că Moldova rămâne fără Constituție, că legea supremă devine o hârtie obișnuită.

Amintim că alegerile prezidențiale și referendumul constituțional vor avea loc în 20 octombrie.

Se citește acum

Articole similare

ARTICOLE SIMILARE