5.5 C
Chișinău

Expertul economic Veaceslav Ioniță: „Aeroportul Chișinău, o rușine națională”

“Aeroportul Internațional Chişinău, o rușine națională. Aici învățăm ce înseamnă să fii moldovean, umilit în propria ta țară”. Asta a scris într-o postare expertul economic Veaceslav Ioniţă, aflat la Aerogară pentru a întâmpina niște experți străini. 

„Trebuie să aștept ca un câine, afară. Toți așteaptă afară, în ploaie, în soare, în ger. Și toți rabdă… pentru că suntem în Moldova. Am fost în zeci de aeroporturi în lume, inclusiv în Israel, o țară cu riscuri enorme de terorism, dar așa ceva nu am văzut nicăieri. Prefer să pierd câteva ore pe drum până la Iași, Bacău sau București, doar pentru a nu mai vedea această bătaie de joc. Este rușinos să le explic prietenilor mei străini ce mai este și această „tradiție moldovenească”, unde oamenii nu au voie să intre în aeroport. Ce așteptări poți avea de la cei care nu pot organiza nici cel mai primitiv lucru în propria țară?”,  se întreabă Veaceslav Ioniţă.

Amintim că din 1 mai, accesul în terminal este permis doar pasagerilor cu bilet și document de călătorie, personalului autorizat și echipajelor aeronavelor. Atunci s-a anunțat că măsurile sunt implementate pentru a asigura confortul și siguranța călătorilor. Anterior, mai mulți pasageri s-au plâns postului Canal 5 că din cauza acestor condiții de securitate şi, respectiv, a cozilor imense, au pierdut zboruri, iar alții au fost nevoiți să aștepte ore în șir înregistrarea. Totodată, rudele călătorilor s-au arătat nemulțumite că trebuie să stea afară în soare sau în ploaie și că nici condiții elementare de igienă nu există. Precizăm că statul a preluat Aeroportul de la compania Avia Invest, în martie anul trecut.

Se citește acum

Articole similare

ARTICOLE SIMILARE