5.5 C
Chișinău

Blocul Victorie susține că guvernarea blochează ajutoarele pentru cetățeni în campania electorală. Deputata Marina Tauber: „Nu avem candidat în alegeri”

Pe tot parcursul campaniei electorale actuale, precum și la alegerile locale, autoritățile vociferează cu toată puterea riscurile atacurilor hibride, chiar și mituirea în masă a alegătorilor, difuzând videoclipuri montate și chiar filme întregi în sprijin. În același timp, nu indică în mod ambiguu forța de opoziție cea mai activă din punct de vedere politic – blocul VICTORIE. 

În acest sens, deputata Marina Tauber a venit cu argumente prin care respinge acuzațiile aduse membrilor blocului Victorie de corupere a alegătorilor, în condițiile în care formațiunea nu are un candidat pentru alegerile prezidențiale. La o conferință de presă, susținută astăzi, ea a menționat că, de fapt, echipa din care face parte este persecutată și eliminată din toate alegerile care au avut lor în ultimii trei ani, iar în ultima perioadă au loc atacuri fără precedent. Însă, în pofida tuturor impedimentelor, vor continua să muncească pentru realizarea proiectelor în beneficiul oamenilor, a punctat Tauber.

Despre ce fel de corupere a alegătorilor poate fi vorba când nu avem nici candidat. Așa a reacționat Marina Tauber, secretar executiv al Comitetului executiv al blocului „Victorie”, la învinuirile aduse reprezentanților blocului privind coruperea alegătorilor în contextul alegerilor prezidențiale. Potrivit acesteia, odată cu eliminarea candidatului Vasile Bolea din cursa electorală, susținătorii blocului „Victorie” nu au pentru cine vota.

MARINA TAUBER, secretar executiv al Comitetului executiv al blocului „Victorie”

„Partidul ȘOR a fost abuziv interzis. Echipa noastră a fost persecutată și eliminată din toate alegerile din ultimii trei ani.

Noi nu suntem concurenți electorali în această campanie electorală. Despre ce fel de corupere a alegătorilor poate fi vorba când nici nu avem pentru cine vota, nu avem candidat, nu avem nimic”.

Totodată, acesta a comentat și imaginile apărute pe rețelele de socializare, care prezintă percheziții efectuate de brigada cu destinație specială Fulger în casa unor tineri care fusese anterior în Federația Rusă.

.MARINA TAUBER, secretar executiv al Comitetului executiv al blocului „Victorie”

În ultimele săptămâni întreaga societate este martor al unor atacuri fără precedent asupra democrației din Republica Moldova.

Dacă se ajunge la faptul că detașamentul cu destinație specială Fulger este ridicat dimineața devreme și impus să intre forțat, înarmați cu pistoale și automate în casă la niște copii, doar pentru faptul că au vizitat Federația Rusă în cadrul unor programe culturale.

Este aberant să vii cu acuzații de pregătire de nu știu ce destabilizare sau chiar terorism ca în final să găsești și să ridici cele mai serioase probe ale așa-zisului terorism moldovenesc. Tocmai 30 de tricouri cu imagini comice despre actuala putere rușinoasă de la Chișinău.

Marina Tauber a precizat că dacă așa-zisele probe ar reprezenta un interes serios, acestea ar fi fost publicate imediat.

MARINA TAUBER, secretar executiv al Comunitetului executiv al blocului Victorie

Noi înțelegem foarte bine că suntem urmăriți, suntem filmați și așa mai departe și dacă cineva crede că noi nu ne dăm seama ce vorbim, ei greșesc amarnic. + Împreună cu echipa sa, domnul Ilan Șor a demarat un șir de proiecte de ajutor umanitar pentru pături social vulnerabile și multe categorii de cetățeni, dar guvernarea a blocat și în continuare blochează toate conturile bancare, toate transferurile și toate căile posibile pentru ca acest ajutor să ajungă la oameni.

Marina Tauber a mai adăugat că echipa lui Ilan Șor nu va renunța și că deja a găsit soluții să ajute mai mulți cetățeni.

Se citește acum

Articole similare

ARTICOLE SIMILARE