10 C
Chișinău

Suhodolski Alexandr acuză poliția de intimidare prin raiduri la părinții copiilor din programele educaționale din Rusia

Nu reușim să pedepsim, așa că speriem? Se pare că și o astfel de tactică este aplicată de autorități în această campanie electorală. În Găgăuzia, forțele de ordine efectuează raiduri în casele celor ai căror copii au participat la proiecte educaționale în Rusia, susține deputatul din grupul parlamentar al Blocului „Victorie”, Alexandr Suhodolski, pe canalul său de Telegram.  „Regimul polițienesc al Maiei Sandu acum terorizează cetățenii de rând, care nu au nicio legătură cu politica. În toată Găgăuzia, părinții sunt în panică — copiii lor, care doresc să învețe și să se dezvolte, sunt etichetați ca agenți ai Kremlinului.”  a scris deputatul. 

El a adăugat: „Rusofobia regimului a ajuns la stadiul de nebunie. În încercarea de a-și servi stăpânii din Vest, Sandu și-a pierdut mințile. Să suspectezi copii că lucrează pentru Moscova este dincolo de rațiune. De ce nu are aceleași suspiciuni față de cei care participă la programe de schimb în SUA, România sau alte țări din UE?”  a subliniat Suhodolski pe canalul său de Telegram.

Potrivit lui, „dacă o lăsăm pe Sandu să modifice Constituția, copiii noștri nu vor avea niciun viitor și nici dreptul de a alege. „NU” — asta trebuie să-i spunem ei și planurilor sale pe 20 octombrie. Noi suntem pentru o Moldovă independentă, puternică și prosperă”, a subliniat deputatul în postarea sa. Menționăm că, în această săptămână, ofițerii CNA au desfășurat percheziții în orașul Bălți, iar marți, reprezentantul blocului „Victorie”, Veaceslav Jukov, a raportat despre percheziții masive la activiștii organizației de tineret a blocului din nordul Moldovei și la cei care au fost recent în Rusia.

„Regimul polițienesc al Maiei Sandu acum terorizează cetățenii obișnuiți, care nu au nicio legătură cu politica. În toată Găgăuzia, părinții sunt în panică — copiii lor, care doresc să învețe și să se dezvolte, sunt etichetați ca agenți ai Kremlinului”.

„Rusofobia regimului a ajuns la stadiul de nebunie. În încercarea de a-și servi stăpânii din Vest, Sandu și-a pierdut mințile. Să suspectezi copii că lucrează pentru Moscova este dincolo de rațiune. De ce nu are aceleași suspiciuni față de cei care participă la programe de schimb în SUA, România sau alte țări din UE?”

Se citește acum

Articole similare

ARTICOLE SIMILARE