10.5 C
Chișinău

Mascații nu cruță nici măcar oamenii bolnavi incurabil: Au dat buzna în casa unei femei bolnave de cancer și i-au luat banii adunați pentru operație | VIDEO

Mascații nu cruță nici măcar oamenii care suferă de boli incurabile. Elena Mîrzac din Meleșeni, raionul Călărași duce o luptă grea cu maladia secolului, cancerul, care îi pune în pericol orice clipă din viață. Ziua de joi, 3 octombrie îi va rămâne în memorie pentru totdeauna. Asta, pentru ca oamenii legii au tăbărât în locuința femei, Elena fiind una dintre persoanele la care ofițerii Inspectoratului Național de Investigații și cei de la Procuratura Anticorupție au efectuat percheziții, sub pretextul că acestea ar fi primit sume de bani din Federația Rusă pentru coruperea alegătorilor.

ELENA MÎRZAC, locuitoare a satului Meleșeni: „Am auzit zgomote și am ieșit să văd, că avem un câine mare. Când m-am trezit – pe scări erau patru. Erau doi mascați cu automate și eu m-am speriat. Au intrat în casă și a zis să dau cardurile și telefoanele. Eu am întrebat care carduri, care telefoane că nu am nimic. I-am zis că eu acum mă pregătesc de spital, că trebuie să-mi fac operație la cap”.

Femeia are 54 de ani, iar soarta a pus-o la încercare în anul 2022, când a fost diagnosticată cu tumoare cerebrală. Din acel moment, fiecare clipă contează, și cu fiecare secundă setea de viață crește. Elena a început un tratament intens, care a dat rezultate, iar vestea că va fi acceptată pentru intervenția chirurgicală a venit ca o gură de aer proaspăt.

Cei cinci copii au pus umărul ca să-și vadă mama sănătoasă și cât mai mult timp în viață. Cu mare greu, au adunat cu toții trei mii de euro, dar a rămas fără niciun ban într-o singură seară, spune femeia.

ELENA MÎRZAC, locuitoare a satului Meleșeni: „Era soțul meu pe canapea, în altă cameră, și i-am spus deja să-mi dea portmoneul cu bani care era pregătit pentru spitale. Ei au luat banii, i-au pozat și mi-au luat 3.050 de euro, pe care noi i-am pregătit pentru spital. O greutate.. nu puteam să vorbesc și am început să tremur toată. Prima dată în viața mea am văzut cu automate..”.

Soțul Elenei este și el bolnav. De 22 de ani suferă de o maladie incurabilă, iar după ce i-au fost amputat toate degetele de la picioare, are nevoie de o altă intervenție.

Unicul venit al familiei este pensia de dizabilitate, de 1.800 de lei, pe care o primește bărbatul.:

„Ce a spus Maia Sandu când a intrat ea? Că omul ca să trăiască bine trebuie să aibă 4.600 de lei. Dar eu cât am? Am 1.800 de lei, eu 10 zile trăiesc bine dar 20 de zile ce să fac?”.

Ca să mai mai câștige ceva, Elena merge la muncă ocazional, unde câștigă nu mai mult de 300 de lei pe zi. Majoritatea venitului îi cheltuie pe medicamente…

ELENA MÎRZAC, locuitoare a satului Meleșeni: „Suntem cu lucrul pe deal. – Cât faceți dumnevoastră pe zi sau pe lună? Depinde, Mie mi-i rău, eu pot să fac și mai mult și pot să fac și puțin. Toate injecțiile..- Să înțeleg că tot dați pe medicamente? Da, uite, acestea sunt toate medicamentele care le avem și le cumpărăm”.

Operația era programată pentru ziua de marți, 15 octombrie. Elena le-a arătat polițiștilor confirmarea și toate actele de la medic, însă aceștia le-au neglijat. Femeia mai spune că nu cere, dar nici nu speră să primească vreun ajutor din partea celor de la guvernare. Doar se roagă zi și noapte să-și întoarcă propriii bănuți, pe care i-a adunat cu atâta greu ca să-și salveaza viața…

ELENA MÎRZAC, locuitoare a satului Meleșeni: „Pe ei nu le interesează operația mea, în afară de bani ei nu au nevoie de nimic. Copiii mei, poate nu au avut ce mânca, ei au adunat să îmi deie să, ne ajute pe noi, părinții, dar ei nu știu de nimic, lor bani să le dai. Să mă audă și doamna Maia, dați banii să mă duc și să-mi fac operație!”.

Elena mai spune că și-a pierdut speranța și nu mai crede că autoritățile ar putea face ceva pentru oameni, de asta, ocazional, participa la acțiunile Blocului „Victorie”, convinsă că fiecare cetățean trebuie să contribuie la lupta împotriva acestui regim.

Amintim că, în plină campanie electorală, oamenii legii vin cu noi acuzații în adresa partidelor de opoziție și anunță despre mai multe descinderi într-un dosar de finanțare ilegală a unor partide politice.

Șeful Inspectoratului General al Poliției, Viorel Cernăuțeanu și șefa Procuraturii Anticorupție, Veronica Dragalin, au declarat că ofițerii Inspectoratului Național de Investigații în comun cu Procuratura Anticorupție au efectuat 25 de percheziții la cetățenii care ar fi primit sume de bani din Federația Rusă pentru coruperea alegătorilor.

Șeful IGP însă nu a prezentat dovezi clare despre proveniența concretă a banilor, considerată ilegală.

Se citește acum

Articole similare

ARTICOLE SIMILARE