4.2 C
Chișinău

Compania care va câștiga licitația de la Aeroport nu are obligația să investească niciun leu, susține activistul politic Vlad Bilețchi

Compania care va câștiga licitația spațiilor comerciale de la aeroport nu are nicio obligație să investească vreun leu în dezvoltarea aeroportului. Și asta în pofida retoricii reprezentanților guvernării, inclusiv a președintelui Maia Sandu, care susțin că licitația are drept scop atragerea investițiilor. Declarația aparține activistului politic, Vlad Bilețchi, făcută în cadrul emisiunii „Puterea a Patra” de la N4. Potrivit lui, la una dintre întâlnirile Maiei Sandu cu reprezentanții diasporei moldovenești, președintele a promis că firma care va câștiga licitația va veni cu investiții.

„Doamna președinte, întrebați-l pe domnul Spânu, el o să vă spună, că în această licitație nu este nici o condiție și nici o clauză care prevede investiții. Compania care va câștiga dreptul de a vinde în aceste spații comerciale, n-are nicio obligație niciun bănuț să investească. Nici măcar o priză să schimbe sau un bec. Dacă eu închiriez de la dumneavoastră, sarcina reparațiilor revine cui? Celui care dă închirie. Toți care au apartamente pe care le dau în chirie știu foarte clar: găzdașul nu trebuie să facă reparație. Este sarcina celui care dă în chirie. De ce mințiți poporul? Și asta este filmat unde Maia Sandu spune despre investiții. Nu există investiții. Domnul Spînu nu i-a spus Maiei Sandu? Doamna Maia Sandu, verificați cum se face această licitație. Vedem că Spînu a cam dispărut din acest subiect. Înțelege că acest subiect lovește inclusiv în diasporă”, a declarat Bilețchi.

Amintim că, la începutul lunii septembrie, și a treia licitație pentru spațiile comerciale de la Aeroportul Chișinău a fost prelungită, după ce, la fel, până în data limită de 9 septembrie, depus un singur dosar de participare, cel al companiei „Lagardere”, companie cu care actuala guvernare poartă discuții cu reprezentanții PAS încă înainte ca aeroportul să revină în gestiunea statului, fapt care a provocat dubii în privința corectitudinii acestui concurs.

Se citește acum

Articole similare

ARTICOLE SIMILARE