6.2 C
Chișinău

Un neozeelandez care a dispărut împreună cu copiii săi a fost zărit în sălbăticie, după trei ani de căutări. Era înarmat și camuflat

Un bărbat din Noua Zeelandă care a dispărut cu trei ani în urmă, după ce s-a certat cu fosta soție, a fost zărit pentru prima oară în sălbăticie împreună cu cei trei copii ai săi, potrivit The Guardian.

Cu puțin timp înainte de ziua de Crăciun, în 2021, Tom Phillips a fugit în pădure în regiunea Waikato din nord-vestul Insulei de Nord a Noii Zeelande, împreună cu copiii lui, Ember (8 ani), Maverick (9 ani) și Jayda (11 ani).

Phillips nu mai fusese văzut de anul trecut, din luna noiembrie, atunci când a furat un ATV de pe o proprietate rurală și a intrat prin efracție într-un magazin din Piopio. În imaginile surprinse de camerele de supraveghere, Phillips poate fi văzut împreună cu unul dintre copiii săi.

Acum, însă, toți cei patru au fost văzuți de un grup de vânători de porci din Waikato, care i-au filmat cu telefoanele mobile.

În ciuda căutărilor desfășurate după ce informațiile au făcute publice, poliția nu l-a găsit încă pe fugar și nici pe cei trei copii. Phillips și copiii au fost dați dispăruți în septembrie 2021, după ce mașina lui a fost găsită abandonată. O mare operațiune de căutare a fost apoi declanșată. 19 zile mai târziu, Phillips și copiii au fost descoperiți la ferma părinților lui, în apropiere de Marokopa.

Bărbatul a fost amendat pentru că a irosit timpul și resursele poliției. Peste alte trei luni, cei patru au fost dați dispăruți din nou, iar când Phillips nu s-a prezentat la tribunal în luna ianuarie, un mandat de arestare a fost emis pe numele său.

Mama copiilor, care i-a văzut ultima oară în 2021, a spus pentru New Zealand Herald că este fericită să știe că cei mici sunt în viață. „Sunt așa de fericită că sunt cu toții acolo. Mă simt ușurată să îmi văd toți cei trei copii ai mei. Sunt toți în viață”, a spus ea.

Una dintre persoanele care i-au descoperit pe cei patru a strigat la ei: „Ce faceți aici? Cine sunteți? Știe cineva că sunteți aici?” Unul dintre copii a răspuns: „Doar tu” – apoi și-au văzut de drum. Phillips era înarmat și avea o barbă lungă. Toți cei patru erau îmbrăcați în camuflaj și erau mascați.

Un mandat de arestare a fost emis pe numele lui Phillips în septembrie 2023 pentru jaf. Potrivit poliției, două persoane înarmate au intrat într-o bancă în Te Kuiti în luna mai și au cerut bani cash, înainte de a fugi cu o motocicletă neagră.

Autoritățile au oferit o recompensă de 80.000 de dolari pentru orice informații care ar putea ajuta la găsirea lui Phillips și aducerea acasă în siguranță a celor trei copii în luna iunie a acestui an. Oferta a expirat înainte ca cei patru să fie văzuți. Poliția a spus în trecut că Phillips și copiii au fost asistați de cineva și a rugat pe „oricine care face asta să se oprească, să facă ce este corect și să spună poliției tot ce știu”.

Se citește acum

Articole similare

ARTICOLE SIMILARE