15.2 C
Chișinău

Spune una, face alta: Deși acum 4 ani îl provoca pe Dodon să participe la dezbateri, în prezent, Maia Sandu fuge de confruntările electorale | VIDEO

Candidatul susținut de Partidul Acțiune și Solidaritate la alegerile prezidențiale, Maia Sandu fuge de dezbateri electorale. Aceasta nu i-a onorat cu prezența pe doi dintre contracandidații săi nici măcar la televiziunea publică Moldova 1. Asta, deși acum patru ani, Sandu anunța cu tărie că nu se teme de dezbateri și îl invita pe singurul său oponent, Igor Dodon la o confruntare publică. În timp ce prezenta candidații la funcția de președinte, moderatorul a anunțat că Maia Sandu nu a dat curs invitației și, respectiv, nu s-a prezentat la confruntări.

„În această seară au venit alături de noi în platou Alexandr Stoianoglo, candidatul Partidului Socialiștilor din Republica Moldova și Renato Usatîi, candidatul formațiunii Partidul Nostru. Maia Sandu, candidata Partidului Acțiune și Solidaritate nu a dat curs invitației noastre, iată de ce o tribună a rămas liberă”.

Totuși, în campania electorală de acum patru ani, Maia Sandu l-a provocat public pe Igor Dodon, contracandidatul său, să participe la dezbateri. Ea a subliniat că un președinte ar trebui să fie deschis față de cetățeni și să nu evite întrebările.

MAIA SANDU, candidat la alegerile prezidențiale din partea PAS: „Cetățenii au dreptul să cunoască ce a făcut președintele în ultimii patru ani pentru ei. Cetățenii noștri merită un președinte care nu se teme de dezbateri și care nu se ascunde de oameni”.

Nici alți reprezentanți ai PAS-ului nu ezitau să-l critice pe atunci pe Igor Dodon pentru simplu fapt că nu participa la dezbaterile electorale. În 2020, actualul ministrul al Economiei, Dumitru Alaiba a scris într-o postare că oponentul Maiei Sandu evită confruntările cu aceasta și se teme de întrebări incomode.

”Domnul Dodon s-a autosesizat. La dezbateri nu vine, la întrebări nu răspunde, de jurnaliști și oponenți fuge. Doar prin sate mai umblă, pe unde nu-l ajung atât de ușor întrebările incomode. (…) Hai, domnul Igor, măcar la o dezbatere. Nu de dragul nostru. Oamenii merită să vă vadă răspunzând la întrebări”, afirma Dumitru Alaiba, acum patru ani.

Totuși, ținem să menționăm că, în schimb, Maia Sandu preferă să meargă la blogherii care susțin guvernarea și fac agitație electorală pentru PAS, unde povestește cu mare plăcere despre reușitele sale, unde nu sunt adresate întrebări incomode și unde nu este pusă în situația să dea soluții pentru problemele din țară.

Amintim că alegerile prezidențiale și referendumul constituțional privind aderarea la Uniunea Europeană vor avea loc în 20 octombrie curent.

Se citește acum

Articole similare

ARTICOLE SIMILARE