11.2 C
Chișinău

Marșul Pensionarilor Mințiți”: În ciuda încercărilor poliției de a împiedica acțiunea, protestatarii au trecut prin capitală sub lozincile „Jos Maia Sandu și PAS

Zilele trecute, la Chișinău, a avut loc „Marșul pensionarilor flămânzi” sau „Marșul pensionarilor mințiți”. Deja din genericul acestuia este clar că participanții au protestat împotriva sărăciei la care a fost adus poporul. Manifestația Procesiunea trebuia să se încheie la clădirea administrației prezidențiale, iar acest lucru a fost convenit cu autoritățile. Dar a devenit deja o tradiție în Moldova că sarcina principală a poliției nu este siguranța cetățenilor și lupta împotriva criminalității, ci asigurarea liniștii sufletești pentru oficialii guvernamentali. Desigur, oamenii legii nu le-au permis manifestanților să se apropie de clădirea administrației Sandu. De asemenea, poliția a blocat accesul la biroul partidului de guvernământ Acțiune și Solidaritate, unde au mers apoi protestatarii, deși această locație a fost convenită cu primăria capitalei. Totuși, în ciuda obstacolelor, protestatarii au lăsat o oală goală în fața biroului PDS, ca simbol al sărăciei oamenilor, precum și al inacțiunii și incompetenței regimului aflat la conducere. „Oalele goale sunt mai tare decât cuvintele!”, au scandat cetățenii indignați. Mai multe despre asta în următorul nostru raport.

Sâmbăta trecută, la Chișinău, a avut loc „Marșul Pensionarilor Mințiți”, organizat de blocul „Victorie”, al cărui participanți au protestat față de acțiunile guvernului, care au dus la sărăcirea catastrofală a populației, în special a categoriilor sociale vulnerabile. Potrivit manifestanților, odată cu venirea sezonului rece, din cauza facturilor mari pentru serviciile comunale încep să economisească mai mult.

Participanții la marș au parcurs strada principală a capitalei, scandând „Jos Maia Sandu”, „Cratițele goale sunt mai puternice decât cuvintele!”, „Cerem dreptate!”

Eu cer dreptate! Am 78 de ani. Nu mă tem de nimeni și de nimic! Sunt pentru Șor și pentru Victorie! Marșul care, de altfel, a fost unul autorizat, trebuia să se încheie în fața clădirii președinției, însă poliția nu a permis protestatarilor să se apropie de aceasta.

În consecință, coloana, însoțită de zeci de polițiști și carabinieri, s-a îndreptat către biroul partidului de

guvernământ „Acțiune și Solidaritate”. Însă, și acolo, polițiștii nu au permis manifestanților să se apropie de clădire, deși ambele itinerare au fost coordonate ci Primăria.

IURII VITEANSCHII, activist al blocului „Victorie”Cel mai important obiectiv și mesaj pe care am vrut să-l prezentăm a fost adresat în mod special Maiei Sandu, Președintele Republicii Moldova, iar obiectivul principal al marșului de astăzi a fost să fie la clădirea președinției. Dar, din păcate, vedem că forțele de securitate controlate de actuala guvernare, alte departamente inclusiv primarul general, au făcut tot posibilul pentru a ne împiedica să ne apropiem de clădirea prezidențială. Deși dispoziția primarului spune că evenimentul va avea loc și lângă clădirea parlamentului și lângă președinție, am văzut, trecând pe lângă președinție, nu era o singură persoană acolo, în afară de poliție.

Activiștii blocului „Victorie”, în ciuda încercărilor poliției de a- i împiedica, au lăsat înaintea biroului PAS o cratiță goală, ca simbol al sărăciei, care ar trebui să-i reamintească partidului de guvernare despre inactivitatea și incompetența sa în rezolvarea problemelor Săndița, te rog ia mâinile murdare de pe popor, dute de unde ai venit și lasă poporul în pace să trăiască. Noi nu vrem UE, vrem să trăim cu toate popoarele bine, nu face tu râs în Moldova.

ALEXANDR GRINBERG, activist al blocului „Victorie”

În promisiunile sale electorale, ea spune că va investi în infrastructura țării 8 miliarde de lei. Maia Grigorievna, cine v-a împiedicat să faceți acest lucru timp de patru ani în țara noastră? Nimeni. Tot ce ne oferiți astăzi sunt promisiuni goale despre Uniunea Europeană.

Reprezentantul blocului „Victorie”, Iurii Vitneanskii, a declarat că e în puterile oamenilor să schimbe situația în țară, făcând o alegere corectă la data de 20 octombrie.

IURII VITNEANSKII activist al blocului „Victorie” Astăzi ne opunem categoric tot ceea ce se întâmplă în țară.

Împotriva crizei socio-economice. În câteva săptămâni începe sezonul de încălzire, iar aceste cratițe pe care le-am adus aici sunt simbolul faptului că poporului nostru nu îi mai rămâne nimic de mâncat. Credem că duminica viitoare va veni momentul în care vom putea schimba istoria țării noastre. În cadrul unor alegeri democratice. Să vedem cum puterea o să încerce să le falsifice, o să încerce să facă totul pentru ca Maia Sandu să rămână la putere. Dar trebuie să ne mobilizăm și să oprim acest haos și această dictatură.

Participanții la Marș au chemat toți cetățenii Republicii Moldova să se opună promisiunilor goale ale reprezentanților partidului de guvernământ și să facă alegerea corectă, spunând „NU” la referendumul inițiat de Sandu și votând împotriva ei la alegerile prezidențiale.

Trebuie de menționat că Moldova este una dintre cele mai sărace țări din Europa. Anul acesta, a ocupat locul 97 în clasamentul Global Finance dintre 190 de țări în funcție de PIB pe cap de locuitor.

Se citește acum

Articole similare

ARTICOLE SIMILARE