11.2 C
Chișinău

Întrebările incomode pot duce la probleme cu Poliția: Activistul Andrei Popa chemat la declarații după ce a contestat realizările PAS

Dacă pui întrebări incomode agitatorilor PAS, riști să ai probleme cu Poliţia. Asta i s-a întâmplat unui activist al blocului Victorie. Omul a trebuit să dea explicații forțelor de ordine doar pentru că a vrut să afle ce a făcut PAS în patru ani de guvernare. Citat la Politie pentru întrebări incomode adresate agitatorilor PAS. Este vorba despre activistul blocului Victorie Andrei Popa. Potrivit lui, cazul a avut loc aproximativ acum o săptămână, în sectorul Botanica din Capitală.

ANDREI POPA, activistul blocului Victorie

Am mers la un cort de la PAS şi am cerut un ziar şi am întrebat ce-au făcut semnificativ în patru ani. Ăştia de la PAS au scris plângere pe mine şi trebuie să merg la Poliţie ca să dau declaraţii, nu ştiu, probabil, de ce am luat ziarul sau de ce nu sunt de acord că în patru ani nu au făcut nimic.

Andrei Popa spune că după ce a adresat întrebări incomode, agitatorii PAS l-au numit provocator şi i-au solicitat să iasă din cort, în caz contrar vor suna la Poliţie. În replică activistul blocului Victorie, jurist de profesie, le-a spus că se află în spaţiul public, nu la ei acasă.

ANDREI POPA, activistul blocului Victorie

PAS-ul, în cazul în care le dai întrebări incomode, cheamă Poliţia şi nu doresc să dea răspunsuri. De ce, totuşi, având puterea absolută astăzi în R. Moldova, nu aţi majorat pensiile, indemnizaţiile, salariile, nu aţi creat locuri de muncă, şi aşa mai departe.  Nu au vrut să răspundă, cam ridicolă situaţia, fiindcă pentru asta şi au ieşit la muncă, ca să informeze publicul.

Andrei Popa spune că după asta agitatorii PAS l-au telefonat pe sectorist la telefonul mobil şi de aici au pornit stranietăţile, pentru că, de fapt, poliţistul nu a dat ochii cu activistul blocului Victorie.

ANDREI POPA, activistul blocului Victorie

Poliţistul, neavând nici fotografia mea, nici neştiind cum mă cheamă, m-a identificat şi m-a citat în decurs de câteva zile. Şi este straniu, fiindcă, de exemplu cazul când în sectorul Rîşcani a fost împuşcată o persoană în cap, nu este descoperit nici acum.

Asta şi mă uimeşte cât de rapid Poliţia acţionează când este vorba de persoane care nu sunt de acord cu PAS-ul.

Andrei Popa spune că nu a încălcat nicio lege şi i-a anunţat pe reprezentanţii PAS că în cazul în care vor ponegri imaginea lui îi va acţiona în instanţa civilă. Activistul blocului Victorie a mai declarat că va merge marţi cu avocaţii la Poliţie, iar până atunci vine cu un avertisment pentru cetăţeni.

ANDREI POPA, activistul blocului Victorie

Ies cu un îndemn faţă de voi să nu vă apropiaţi, să nu luaţi ziare fiindcă riscaţi să fiţi chemaţi la Poliţie, să daţi declaraţii de ce nu sunteţi de acord cu PAS-ul. Cam asta-i situaţia în R. Moldova. Adio, democraţia!

Se citește acum

Articole similare

ARTICOLE SIMILARE