21.6 C
Chișinău

PCRM îndeamnă la vot „NU” la referendumul din 20 octombrie și acuză socialiștii și personal pe Dodon de trădare

Partidul Comuniştilor îndeamnă alegătorii să nu cedeze apelurilor de boicotare a referendumului din 20 octombrie, ci să ia buletinul de vot și să spună „Nu”. Potrivit PCRM, toți cei care solicită boicotarea plebiscitului de modificare a Constituției privind integrarea europeană fac doar jocul autorităților.

Partidul Comuniștilor a emis o declarație în care explică de ce PCRM îi îndeamnă pe cetățeni să participe la referendumul din 20 octombrie și să răspundă „NU”, în timp ce socialiștii, alături de care PCRM formează un bloc parlamentar, susțin boicotarea referendumului.

„Matematica simplă arată că referendumul organizat simultan cu alegerile prezidențiale va aduna cu siguranță cele 33 de procente necesare pentru a fi considerat valid. Aceeași matematică demonstrează că, dacă o parte dintre alegători va refuza să ia al doilea buletin de vot, procentul final al celor care vor vota „pentru” va crește și mai mult. Acest lucru îi va permite Maiei Sandu și propagandiștilor ei să declare o „victorie zdrobitoare”, se arată în declarație.

Matematica simplă arată că referendumul organizat simultan cu alegerile prezidențiale va aduna cu siguranță cele 33% necesare pentru a fi considerat valid. Aceeași matematică demonstrează că, dacă o parte dintre alegători va refuza să ia al doilea buletin de vot, procentul final al celor care vor vota „pentru” va crește și mai mult. Acest lucru îi va permite Maiei Sandu și propagandiștilor ei să declare o „victorie zdrobitoare”.

PCRM l-a acuzat pe liderul socialiștilor, Igor Dodon, că joacă de fapt de partea guvernului, asigurând victoria Maiei Sandu. L-au numit pe Dodon „trădător profesionist”. În Partidul Comuniștilor au amintit câteva etape politice ale acestei trădări. Astfel, în 2012, când „Alianța pentru Integrare Europeană” nu avea suficiente voturi pentru alegerea președintelui și alegerile parlamentare anticipate erau inevitabile, tocmai Igor Dodon, părăsind PCRM și trădând partidul, a asigurat voturile necesare pentru alegerea lui Nicolae Timofti ca președinte, păstrând astfel Alianța la putere.

În 2019, socialiștii conduși de Dodon și blocul „ACUM” au votat pentru noul prim-ministru Maia Sandu. „Chiar Dodon, din acel moment, i-a deschis Maiei Sandu calea către funcția supremă în stat”, cred cei din PCRM. La alegerile prezidențiale din 2020, tocmai antiratingul ridicat al lui Dodon și scandalul „culiocului” intens promovat de structurile locale și occidentale i-au asigurat victoria Maiei Sandu. Și iată că Igor Dodon din nou îi oferă sprijin, îndemnând la boicotarea referendumului, oferindu-i astfel Maiei Sandu dreptul de a declara o „victorie zdrobitoare”, se arată în declarația PCRM.

„Mai departe. De ce Dodon a insistat pe nominalizarea lui Alexandr Stoianoglo drept candidat la președinție din partea Partidului Socialiștilor? Este foarte clar. Pentru că Stoianoglo, în calitate de procuror general, nu a dat curs dosarului „culioc” primit de Dodon de la Adică, „în semn de recunoștință”! De altfel, aceeași Maia Sandu, în semn de mulțumire pentru ajutorul lui Dodon în atingerea scopurilor sale, nici ea nu a finalizat „dosarul pungii”, consideră cei din Partidul Comuniștilor.

Mai departe. De ce Dodon a insistat pe nominalizarea lui Alexandr Stoianoglo ca și candidat la președinție din partea Partidului Socialiștilor? Este foarte clar. Pentru că Stoianoglo, în calitate de procuror general, nu a dat curs dosarului „culioc” primit de Dodon de la Plahotniuc. Adică, „în semn de recunoștință”! De altfel, aceeași Maia Sandu, în semn de mulțumire pentru ajutorul lui Dodon în atingerea scopurilor sale, nici ea nu a finalizat „dosarul pungii”.

PCRM a îndemnat alegătorii să nu se lase păcăliți de „trădătorul profesionist” și să voteze „NU” la referendumul din 20 octombrie. La rândul său, Igor Dodon, comentând acuzațiile foștilor colegi, a declarat că orice critică în cadrul forțelor de opoziție în acest moment nu face decât să sprijine Maia Sandu. „Vom răspunde, dar nu în campania electorală. Ne vom clarifica după alegeri”, a declarat Dodon.

Se citește acum

Articole similare

ARTICOLE SIMILARE