18.9 C
Chișinău

Flashmob anti-UE: Tinerii din blocul „Victorie” se opun integrării europene și speculațiilor energetice ale autorităților

Un alt protest împotriva autorităților a avut loc aseară la Chișinău. Activiștii aripii tinere a blocului Victorie au îndemnat cetățenii să spună un „Nu!” decisiv Uniunii Europene. „Vrem o țară liberă. Ne gândim la viitorul și la trecutul nostru. Tinerii acestei țări se opun agendei politice PAS”, au subliniat manifestanții. Detalii, în continuare.

„Nu integrării europene și speculațiilor energetice ale actualei puteri!”, „Tineretul împotriva tendințelor occidentale”, „Moldova trebuie să fie liberă!” – cu aceste sloganuri, aripa tânără a blocului „Victorie” și susținătorii formațiunii politice au organizat în seara zile de 10 octombrie un flashmob de protest în fața clădirii Ministerului Finanțelor. Potrivit manifestanților, scopul acțiunii este de a demonstra guvernului și cetățenilor țării dezacordul față de politica actualei guvernări a PAS.

ALEXANDR CORNILOV, activist

Nu suntem de acord cu prețurile pe care le avem acum la electricitate, la gaz, nu suntem de acord cu faptul că renunțăm la acele oportunități minunate pe care ni le oferă Rusia cu energia electrică și prețurile ei la gaz.  Ilan Șor a promis că va construi o centrală electrică aici la noi și totul va fi mult mai ieftin.  Avem nevoie de asta.

De asemenea, participanții la flashmob s-au pronunțat împotriva integrării europene a țării noastre și a valorilor impuse de Occident.

ARTIOM ONICA activist

Astăzi, organizația de tineret, voluntarii victoriei, organizează un mic flashmob cu mesajul „NU UE!”. Tineretul este categoric împotriva integrării europene, spunând pe 20 octombrie la alegeri „NU” integrării europene, deoarece Europa nu promovează în niciun fel interesele tinerilor care trăiesc în Moldova. Tineretul Moldovei dorește să rămână și să trăiască în Republica Moldova.

TOMAS MAVROGENI activist

Vom construi mesajul „NU UE” pentru a arăta „NU” integrării europene, „NU” Uniunii Europene. Prin această acțiune le arătăm autorităților și poporului nostru că tineretul acestei țări este împotriva tendințelor impuse de Occident, împotriva tendințelor actualei guvernări și împotriva agendei politice curente.

VICTOR BAȚ activist

Sunt aici astăzi pentru că nu sunt mulțumit de ceea ce face țara noastră, de ceea ce face partidul de guvernământ, de actualul președinte. Împreună cu tinerii am ieșit să ne exprimăm opinia, să arătăm că nu ne place, suntem împotriva aderării la Uniunea Europeană. Vrem o țară liberă, vrem gaz ieftin, vrem pensii mai mari pentru cei dragi nouă. Ne gândim la viitorul și trecutul nostru.”

Odată cu lăsarea întunericului, tinerii activiști ai blocului „Victorie” au aprins lanternele și au format cuvintele „NU UE”, scandând „Nu UE! Da luminii!”.

 

Se citește acum

Articole similare

ARTICOLE SIMILARE