21.6 C
Chișinău

Curtea Supremă a menținut decizia CEC de excludere a liderului CUB din cursa electorală. Igor Munteanu intenționează să se adreseze către CEDO.

Continuăm cu alte știri… Curtea Supremă de Justiție a respins recursul președintelui Coaliției pentru Unitate și Bunăstare, Igor Munteanu, contra hotărârii Curții de Apel și a menținut astfel decizia CEC prin care candidatul CUB nu a fost înregistrat în cursa pentru Președinție.

Munteanu a anunțat că va contesta la CEDO lipsirea sa de un proces echitabil în cele două instanțe și va contesta, de asemenea, haosul și instabilitatea sistemului de drept. Precizăm că, CEC a respins mai mulți pretendenți la fotoliul de șef al statului pentru acest scrutin. Astfel, cererea de înregistrare a grupurilor de inițiativă ale lui Vasile Bolea, Ludmila Corsun și Valeriu Pleșca au fost refuzate.

Inițial, Bolea a intenționat să se înregistreze din partea blocului „Victorie”, dar după ce CEC i-a refuzat cererea, a anunțat că va candida independent, însă Comisia Electorală i-a respins din nou solicitarea. O situație similară a fost și în cazul Ludmilei Corsun, ale cărei cereri de înregistrare a grupului de inițiativă au fost respinse de două ori. În cazul lui Valeriu Pleșca, susținut de PSDE, CEC a invocat date eronate în documentele prezentate.

Membrii comisiei au respins și cererea de înregistrare a grupului de inițiativă în susținerea lui Avelin Tabarcea, menționând că decizia se bazează pe dovezi privind legăturile politice directe între solicitant și partidul „Șansă”.

Se citește acum

Articole similare

ARTICOLE SIMILARE