21.6 C
Chișinău

Acuzații de fabricare a dosarului împotriva Evgheniei Guțul și Svetlanei Popan: Declarațiile martorilor nu au nicio legătură cu cazul.

„Judecătoare se comporta de parcă era şi procuror, și martor, și avocat”. Astfel a comentat liderul partidului „Șansă”, Alexei Lungu, suspendat de autorități, ședința de judecată de astăzi în cazul Evgheniei Guţul şi Svetlanei Popan. Potrivit politicianului, martorul a fost audiat ca pe timpurile poliției secrete. Chiar Evghenia Guțul a vorbit despre asta, respingând categoric acuzațiile care i-au fost aduse. La rândul lor, reprezentanții Procuraturii ca de obicei au refuzat să facă orice comentarii cu privire la caz. De menţionat că procesul a pornit în 30 aprilie, de atunci au avut loc 15 şedinţe.

Astăzi a avut loc o ședință de judecată obișnuită în dosarul bașcanului Găgăuziei, Evghenia Guțul, și al Svetlanei Popan, o activistă a blocului de opoziție „Victorie”. Ambele sunt acuzate de implicare în finanțarea ilegală a partidului interzis „ȘOR”. Evghenia Guțul a declarat în repetate rânduri că dosarul penal împotriva sa a fost fabricat din ordinul autorităților, în timp ce martorii din proces au făcut declarații care nu aveau nicio legătură cu cazul. Situația cu martorii, potrivit ei, s-a repetat și astăzi.

EVGHENIA GUȚUL, bașcanul Găgăuziei

SHE RUS Un alt martor a dovedit că acest caz penal este fabricat. Încă o dată, niciun martor nu mă cunoaște pe mine sau pe colega mea. Și, de fapt, ea a fost interogată timp de peste o oră și jumătate cu părtinire. Ceea ce s-a întâmplat astăzi – am emoții, nu ar trebui să fie așa. Această atitudine nu ar trebui să fie nici față de o femeie, nici față de martori. Pentru că martorul a plâns la sfârșit. A fost o presiune foarte mare.

ALEXEI LUNGU, liderul partidului „Șansă”, suspendat de CEC

La ședința de astăzi, judecătorul s-a comportat atât ca un procuror, cât și ca martor, și ca avocat. Am văzut astăzi cum procurorul și judecătorul au intimidat martorul. Au interogat ca pe vremea poliției secrete, când pur și simplu torturau psihologic martorii.

După cum a declarat Evghenia Guțul, în realitate ea este judecată pentru faptul că este bașcanul Găgăuziei. Iar poliția, în loc să se ocupe de criminalitatea din țară, luptă cu opoziția.

EVGHENIA GUȚUL

Unde sunt celelalte partide de opoziție care sunt, de asemenea, urmărite penal pentru finanțarea ilegală a partidelor lor? De ce nu ei nu sunt judecați? toate forțele de ordine sunt îndreptate spre a fi cu ochii pe membrii blocului Victorie, pe politicienii din Reprezentanții procuraturii au evitat deja tradițional să comenteze cazul. Reamintim că procesul Evgheniei Guțul și al Svetlanei Popan a început pe 30 aprilie, iar până acum au avut loc peste 15 ședințe. Numai în octombrie au fost deja trei. Următoarea ședință va avea loc pe 15 octombrie.

Se citește acum

Articole similare

ARTICOLE SIMILARE