17.7 C
Chișinău

A ținut în captivitate o minoră timp de cinci zile pentru a o exploata sexual. Inculpatul – condamnat la 12 ani de închisoare

Potrivit învinuirii înaintate de procurori, în februarie 2022, inculpatul, care s-a dovedit a fi un bărbat de 63 de ani, aflându-se periodic pe teritoriul mun. Chișinău, a întreprins acțiuni în vederea identificării potențialelor victime printre copiii din familii social-vulnerabile, pentru recrutarea acestora şi ulterioara exploatare sexuală necomercială.

Aflându-se în zona Pieței Centrale din capitală, acuzatul a reușit să recruteze o minoră de 17 ani pe care a forțat-o să se deplaseze cu el în afara orașului și a adăpostit-o la domiciliul său, amplasat într-un sat din centrul țării, sub pretextul ca să o ajute să îngrijească de mama fetei, care era bolnavă.

Bărbatul însă a ținut captivă fata timp de câteva zile.

Potrivit declarațiilor victimei minore, bărbatul o bătea zilnic și o impunea să întrețină rapoarte sexuale. A încercat să fugă a treia zi, dar a fost prinsă de făptuitor și din nou încuiată în casa lui. A reușit să evadeze când a făcut rost de telefonul mobil al inculpatului, de pe care i-a scris mamei sale (a victimei) un mesaj pe rețelele sociale, iar femeia a alertat poliția.

Procurorii au calificat fapta infracțională a inculpatului drept trafic de copii.

Printr-o sentință recent emisă, inculpatul a fost recunoscut vinovat pentru infracțiunea de care a fost acuzat. Instanța i-a stabilit pedeapsa sub formă de închisoare pe un termen de 12 ani cu executare în penitenciar de tip închis.

Sentința este cu drept de apel.

Se citește acum

Articole similare

ARTICOLE SIMILARE