15.2 C
Chișinău

Victoria Furtună: Puterea se teme de concurență. Astăzi ne-au confiscat ilegal bannerele electorale

Victoria Furtună acuză poliția din Vulcănești de abuz de putere după confiscarea ilegală a bannerelor electorale, declarând că „puterea, care se teme de concurență, recurge la astfel de metode”. Într-o conferință de presă, Furtună a explicat că, în ciuda existenței tuturor documentelor legale, poliția a confiscat materialele sale de campanie fără drept.

„Această situație ilustrează clar cum sistemul actual se opune activ celor care aspiră la schimbare. Puterea, care se teme de concurență, recurge la astfel de metode și, cu cât se apropie ziua alegerilor, cu atât mai deschis devine acest abuz de putere,” a spus ea. Incidentul vine cu doar 12 zile înainte de alegerile prezidențiale, iar Furtună a afirmat că autoritățile au cerut 15 zile pentru a examina actele prezentate, lăsând puțin timp pentru o soluție.

Furtună a subliniat că echipa sa deja pregătește plângeri împotriva Ministerului Afacerilor Interne și a promis că, dacă va deveni președinte, va pune capăt „abuzului polițienesc care acționează pe criterii politice”. „Nu putem rămâne indiferenți privind faptul că fiecare dintre noi poate deveni o victimă a acestei nedreptăți,” a adăugat ea.

Ea a reiterat că va lupta pentru dreptate și că va restabili încrederea cetățenilor în instituțiile statului, asigurând că drepturile politice vor fi protejate.

Se citește acum

Articole similare

ARTICOLE SIMILARE