15.2 C
Chișinău

Un nou caz de infecție cu virusul West Nile, confirmat în Republica Moldova. Pacienta a fost internată în spital

Un nou caz de infecție cu virusul West Nile a fost înregistrat în Republica Moldova, la o pacientă revenită din Italia. Anunțul a fost făcut de reprezentanții Spitalului Clinic de Boli Infecțioase „Toma Ciorbă”, scrie Realitatea.MD. 

„În data de 7 octombrie 2024, a fost internată o femeie, cetățean al Republicii Moldova, recent revenită din Italia. Probele prelevate ieri (n.r. 8 octombrie) au confirmat prezența Virusului West Nile, iar cazul a fost raportat astăzi la Agenția Națională de Sănătate Publică. Pacienta, care a prezentat febră timp de 10 zile înainte de internare, se află acum în stare febrilă și beneficiază de tratament simptomatic. Evoluția sa este monitorizată îndeaproape, starea fiind de gravitate medie, complicată cu meningită, dar sub controlul echipei medicale. Spitalul nostru reiterează importanța măsurilor de prevenție împotriva bolilor transmise de țânțari, în special pentru persoanele care călătoresc în zone afectat”, se arată în mesajul instituției.

Anterior, în Republica Moldova, au fost confirmate alte două cazuri, la doi bărbați cu vârste de 39 și 54 de ani. Agenția Națională pentru Sănătate Publică a precizat că ambele cazurile sunt de import. Unul dintre pacienți este din Chișinău şi a fost în România unde ar fi fost înțepat de mai multe ori de țânțari. Al doilea pacient, este din Tiraspol, si a venit din Cehia. Tot înțepătura de țânțar ar fi si la el cauza îmbolnăvirii.

Virusul se transmite prin înțepătura unui țânțar infectat, nu și de la om la om. Boala se manifestă prin simptome similare cu gripa: oboseală, slăbiciune musculară, febră și durere intensă de cap, erupții cutanate pe piept.

Se citește acum

Articole similare

ARTICOLE SIMILARE