20.2 C
Chișinău

Se încalcă drepturile electorale: Poliția a confiscat pliantele Partidului Comuniștilor chiar în tipografie | VIDEO

Poliția a confiscat ilegal, chiar în tipografie, pliantele Partidului Comuniștilor. Despre asta a anunţat într-o postare deputatul PCRM Nicolai Rusol.

Deputatul PCRM Nicolai Rusol nu a oferit detalii, dar, potrivit contului Telegram „Proteste în Moldova”, pliantele formaţiunii politice au fost arestate din cauza „conținutului neadecvat”. Sursa citată scrie că în tipărituri se vorbea despre obligația de a vinde pământ străinilor, dacă Moldova aderă la UE.

Amintim că acum două săptămâni, doi agitatori ai Partidului Comuniștilor au fost reținuți ilegal, în timp ce se îndreptau spre un sat din raionul Soroca pentru a distribui pliante prin care îndemnau oamenii să voteze împotriva referendumului privind integrarea europeană. În plus, materialele electorale au fost sechestrate.

Unul dintre reținuți are 83 de ani. Poliția i-a luat telefonul mobil și 140 de lei, pe care pensionarul îi avea în portofel. Liderul PCRM, Vladimir Voronin, a reacționat imediat la incident. În declaraţia sa el a făcut apel la toți polițiștii să nu îndeplinească indicațiile criminale ale guvernării și să nu intervină în procesul electoral.

Aceeași idee a fost exprimată și de participanții la mitingul PCRM din Soroca, organizat a doua zi. Deputatul formaţiunii politice Diana Caraman, care a participat la protestul de la Inspectoratul de poliție Soroca, a încercat să obțină o copie a procesului verbal privind confiscarea pliantelor, dar fără succes.

Canal 5 a solicitat atunci de la Ministerul Afacerilor Interne și Inspectoratul General al Poliției detalii cu privire la reținerea agitatorilor PCRM și comentarii la acuzațiile lui Voronin, dar nu am primit răspuns.

Se citește acum

Articole similare

ARTICOLE SIMILARE