20.2 C
Chișinău

„Provocare menită să destabilizeze populația”. Banca rusească „Promsveazbank” dezminte informațiile precum că moldovenii care primesc ajutoare pe carduri MIR ar avea datorii

Banca rusească „Promsveazbank” dezminte informațiile apărute în spațiul public care susțin că cetățenii Republicii Moldova care au primit bani prin intermediul acestei bănci ar avea datorii. Pe canalul său de Telegram, instituția financiară subliniază că aceste zvonuri nu corespund adevărului și reprezintă o provocare menită să destabilizeze populația.

„Promsveazbank” precizează că locuitorii din Găgăuzia și alte regiuni ale țării care primesc ajutoare sociale pe cardurile băncii nu au nicio datorie. În plus, banca asigură că va continua să sprijine populația, oferind cetățenilor Republicii Moldova suportul financiar necesar.

Amintim că, marți, și secretarul executiv al Comitetului Executiv al blocului politic „Victorie”, Marina Tauber, a dezmințit informațiile apărute în unele surse media pro-guvernamentale, care au anunțat că persoanele care au primit bani prin intermediul băncii rusești „Promsveazbank” ar avea datorii. Într-un interviu acordat postului nostru, Tauber a declarat că totul este un fakenews și că ar fi vorba despre un atac cibernetic. Totodată, deputatul a îndemnat cetățenii să se informeze din surse veridice.

Anterior, liderul Blocului Politic „Victorie”, Ilan Șor a dat asigurări că toți banii care ajung la cetățeni sunt legali. Totodată, el a menționat că formațiunea politică pe care o conduce acționează conform legii, iar membrii acesteia sunt angajați ai organizației non-profit „Eurasia”, cu contracte de muncă oficiale și plăți transparente.

Șor a făcut apel către populație să nu se lase înșelată și intimidată de către actuala guvernare, pentru că, spune el, sperie și mint cetățenii.

De asemenea, de la 1 decembrie, politicianul Ilan Șor a promis un nou supliment la pensie pentru fiecare persoană în vârstă din Moldova, în valoare de 2000 de lei, dacă la referendum vom vota împotriva Uniunii Europene.

Se citește acum

Articole similare

ARTICOLE SIMILARE