18.3 C
Chișinău

Protestul comuniștilor la poliție: „Materialele noastre sunt confiscate ilegal!”

Partidul Comuniștilor a organizat un protest în fața Inspectoratului General al Poliției. Acesta a fost precedat de sechestrarea de la tipografie a materialelor PCRM deja tipărite, care îndemnau cetățenii să voteze „Nu” la referendum. Deputatul Diana Caraman a declarat că au fost sechestrate 200.000 de pliante.

DIANA CARAMAN, deputat Blocul Comuniștilor și Socialiștilor

„Poliția confiscă ilegal materialele tipărite ale Partidului Comuniștilor, care este unul dintre cele două partide care solicită să se voteze cu „Nu” la acest referendum.”

Cum se face că în loc să investigați infracțiuni cu adevărat importante, cum ar fi crima din sectorul Rîșcani, când o persoană a fost ucisă în plină zi, sau alte infracțiuni, mergeți și vă ocupați de pliantele noastre.”

Potrivit lui Caraman, poliția a confiscat nu numai pliantele, pentru care aveau toate documentele necesare, ci și cele în proces de pregătire pentru tipar, ceea ce face imposibilă tipărirea lor ulterioară.

DIANA CARAMAN, deputat Blocul Comuniștilor și Socialiștilor

„Ca să fie clar, vă arăt pliantul care a fost confiscat astăzi de la tipografie. În el se spune că Moldova este în pericol, pentru că, potrivit declarației sau conform faptului recunoscut sincer de către șeful delegației UE în Moldova, Janis Mazeiks, dacă Moldova aderă la UE, pământul va fi vândut străinilor. De aceea a fost emis acest pliant, pentru ca oamenii în perioada premergătoare referendumului să știe că există o astfel de posibilitate.”

Caraman este sigură că sechestrarea pliantelor a fost o decizie politică a autorităților, care a fost executată ilegal de către polițiști.

Inspectoratul General al Poliției nu a comentat protestul organizat de PCRM. Acum două săptămâni, doi activiști ai Partidului Comuniștilor au fost reținuți de poliție, în timp ce se îndreptau spre un sat din raionul Soroca, unde intenționau să distribuie pliante, prin care chemau la vot împotriva referendumului privind integrarea europeană. Totodată, poliția le-a confiscat materialele de agitație electorală. De la unul dintre activiști, un pensionar în vârstă de 83 de ani, poliția a confiscat și 140 de lei pe care acesta îi avea asupra sa.

Se citește acum

Articole similare

ARTICOLE SIMILARE