18.3 C
Chișinău

Guvernul oferă 2.300 de lei unei catogorii de pensionari, dar cetățenii văd doar un truc electoral

Ajutorul unic de 2.300 de lei oferit de Guvern este un truc electoral, aplicat cu scopul de a cumpăra voturi înainte de alegeri. Asta au spus reporterului Canal 5 oamenii întâlniți în stradă. Ei afirmă că este inacceptabil ca acești bani să fie distribuiți cu doar câteva zile înainte de alegeri. De asemenea, aceștia se arată nemulțumiți că ajutorul va fi acordat doar persoanelor cu un stagiu de muncă de 40 de ani.

Acesta este un truc electoral pentru a atrage pensionarii.Nu au dat până acum nimic și dintr-o dată…  Nu se dă de sărbători. Înainte dădeau măcar ceva de Paște, de Anul Nou, de Crăciun erau niște plăți, dar acum nu se știe de ce și deodată dau. 

Dacă nu ar fi fost alegeri, mă îndoiesc că ar fi dat ceva, nu ar fi dat nici o sută de lei.

Ce credeți, de ce este înainte de alegeri acest ajutor? – Ca să votăm pentru ea, iată de ce. 

Cât cheltuie un pensionar pe tratament, pe medicamente, este chiar suficient 2300? A majorat totul pentru ea însăși, dar a uitat de promisiunile făcute pensionarilor.

Sunt medic de cea mai înaltă categorie, cu patruzeci de ani de experiență, pensia mea este de 4400. – Și cum vă ajunge să trăiți? – Absolut insuficient, datorită soțului meu supraviețuiesc. – De ce anume înainte de alegeri au decis să dea bani pensionarilor? – Este clar că pentru a vota pentru actualul președinte.  Dar asta nu va ajuta, cred că nimic nu va ajuta, pentru că viața noastră este foarte rea, dezgustătoare.

Oamenii spun că întotdeauna înainte de alegeri se fac multe promisiuni, dar după ce ajung în scaunele moi uită, autorii acestora uită de cetățenii de rând.

Pentru că înainte de alegeri mereu promit ceva, foarte multe, alegerile trec și toată lumea uită. – Aceasta pare deja a mitui alegătorii. – Sigur că este, dar sunt sigur că nimeni nu va da acești bani.

La ce ajunge, la nimic, dar vine acuș gazul și nu-l aprind că alt fel trebuie să achit 4000, dar am doar 2600 de lei pensie.  Ei și-au pus lor și au de toate, și case, masă, lapte, carne, fac sărbători, dar noi suntem lemn de ars în foc.

 Ei fac să-i aleagă, dar noi nu avem nevoie de așa oameni. Ei așteaptă aleși, dar dacă i-am ales gata suntem la fund.

 Pensionarii spun că nu mai au încredere în actuala guvernare, deoarece Maia Sandu nu și-a îndeplinit promisiunile în acești 4 ani de conducere. Pensiile nu au fost majorate până la două mii de lei, așa cum promitea președintele țării, spun vârstnicii.

Da, da, ei promit, promit dar nu realizează nimic. Așa că nu sperăm la ei.

Este păcat și rușine că conducerea în primul rând și-a ridicat propriile salarii fără să facă nimic pentru oameni, cum trăiesc ei în general? Unde le este conștiința, unde este onoarea, unde este înțelepciunea lor civică? Populația nu va înțelege niciodată.

Nimic nu a îndeplinit, dimpotrivă a distrus și ceea ce trebuia să rămână neatins.

Ajutorul unic de 2 300 de lei va fi oferit pensionarilor care au un stagiu de cotizare de 40 de ani sau mai mult și care s-au ales cu o pensie sub 3.300 de lei. Suma alocată pentru finanțarea acestor ajutoare bănești se ridică la 71 de milioane de lei și este oferită de Programul Mondial Alimentar al Organizației Națiunilor Unite, a declarat ministrul Muncii.

Se citește acum

Articole similare

ARTICOLE SIMILARE