18.3 C
Chișinău

Cazul Marinei Tauber în instanță. Deputatul grupului parlamentar „Victorie” denunță presiuni politice în procesul său

O nouă ședință de judecată, de râs și de plâns. Așa a comentat politiciana de opoziție, Marina Tauber, audierile de azi de la Judecătoria Chișinău, cu sediul în sectorul Buiucani, în dosarul în care este acuzată de complicitate la finanțarea ilegală a partidului interzis ”ȘOR”. Marina Tauber a menționat că, de această dată, a mai fost audiat un martor, în persoana unui procuror din procuratura municipală, care s-a încurcat în declarații.

MARINA TAUBER, secretar executiv al Comitetului Executiv al Blocului „Victorie”

Astăzi iarăși a fost o ședință de râs și de plâns, a fost domnul procuror din procuratura municipală, care de câteva ori s-a corectat fiindcă a zis ba un ba alta, nu era sigur în cuvintele lui. A zis că am fost forțat scoasă din sală, pentru că până acum ceilalți martori totuși au evitat să zică aceste cuvinte. El a spus acest lucru foarte clar, vom vedea care sunt procedurile juridice. Este important că totul este fixat de instanță și când unii martori mint ceilalți dau de înțeles că a fost un pic altfel.

Potrivit Marinei Tauber, polițiștii, procurorii și ceilalți martori sunt utilizați foarte murdar de actuala guvernare, or se creează impresia că acestora le este rușine de cele spuse.

MARINA TAUBER, secretar executiv al Comitetului Executiv al Blocului „Victorie”

Astăzi domnul martor a spus că a fost prejudiciată profesia procurorului. Eu aș dori să zic că probabil nu când am intrat eu în sala de ședințe profesia procurorului a fost prejudiciată, mi se pare că acest lucru nu s-a întâmplat atunci, dar în momentul în care procurorii au început să execute comenzile ilegale ale guvernării.

Însăşi martorul şi reprezentanţii părţii învinuirii nu au comentat şedinţa de astăzi. Potrivit deputatei, se încearcă din răsputeri să le fie încurcate planurile din campania electorală și informarea corectă a cetățenilor despre referendum și alegerile prezidențiale. Următoarea ședință de judecată va avea loc pe 16 octombrie, la ora 15:00.

Se citește acum

Articole similare

ARTICOLE SIMILARE