17.2 C
Chișinău

Susținătorii blocului „Victorie” contestă arestarea activistului Nelu Eni la Judecătoria Ciocana

Pe 8 octombrie, activiștii și susținătorii blocului politic „Victorie” au organizat o acțiune de protest în fața Judecătoriei Chișinău, cu sediul în sectorul Ciocana. În acel moment, se decidea soarta lui Nelu Eni, un activist al blocului „Victorie”, reținut anterior. Procurorii au cerut 30 de zile de arest preventiv în dosarul finanțării ilegale a partidelor politice.

ALEXEI LUNGU, lider al partidului „Șansă”, suspendat prin decizia CEC

„Ne adunăm din nou la Judecătoria Ciocana pentru a apăra drepturile unui om obișnuit, care a vrut doar ca cetățenii noștri să aibă o viață mai bună. El a luptat doar pentru dreptate și o viață decentă, și pentru drepturile oamenilor obișnuiți. Nelu Eni merită respect pentru că știa la ce pot merge Maia Sandu și câinii ei în lanț. El a luptat totuși pentru oameni și a făcut parte din echipa noastră”.

Protestatarii au numit reținerea și urmărirea penală împotriva lui Nelu Eni – politice. Fostul primar de Orhei, Pavel Verejanu, a subliniat că singurul lucru de care se face vinovat Nelu Eni a fost dorința de a ajuta oamenii și de a schimba în bine situația din țară.

PAVEL VEREJANU, fost primar de Orhei

„Astăzi colegul nostru este judecat. Eu îl cunosc foarte bine pe Nelu Eni, el este un activist adevărat, a fost consilier raional care l-a reprezentat pe Ilan Șor în raionul Orhei. Știm foarte bine că astăzi se duce o luptă acerbă împotriva noastră, a blocului „Victorie”, a tuturor celor care fac parte din echipa lui Ilan Șor. Ar trebui să le fie rușine autorităților, pentru că Ilan Șor a demonstrat că poate ajuta pensionarii, ei primesc 2 mii de lei în plus și este obligația statului să asigure pensionarilor un trai decent”.

În final, instanța de judecată a satisfăcut demersul procurorilor și a aprobat măsura preventivă de 30 de zile de arest preventiv pentru Nelu Eni. Apărarea intenționează să atace decizia instanței la Curtea de Apel. Activistul nu-și recunoaște vinovăția

Se citește acum

Articole similare

ARTICOLE SIMILARE