17.2 C
Chișinău

NATO se pregăteşte de o confruntare militară cu Rusia: Mii de soldați francezi ar urma să participe la exercițiul „Primăvara dacică 2025” în România | VIDEO

NATO se pregătește de o confruntare militară cu Rusia. În luna mai a anului viitor, mii de soldați francezi vor participa la un exercițiu la scară largă în România, numit „Primăvara dacică 2025”. Ostașii vor trebui să ajungă în ţara vecină în decursul a 10 zile pentru a-și testa capacitatea de a îndeplini cerințele Alianţei.

”Este o manevră cheie în cazul în care Vladimir Putin decide ca Rusia să atace un membru al NATO şi un test crucial pentru armata franceză să demonstreze că este o forță capabilă să înfrunte Moscova”, scrie publicația Politico.

În ultimii ani, forțele terestre ale Franței au început o „transformare profundă” pentru a fi pregătite de un conflict major similar războiului din Ucraina. Armata franceză are, de asemenea, noi ordine de la NATO: până în 2027 ar trebui să poată desfășura o divizie pregătită de război în 30 de zile, inclusiv muniție și provizii. Atingerea acestui obiectiv este scopul exercițiului „Primăvara dacică” de anul viitor, au explicat ofițerii de top. O brigadă are între 3.000 și 5.000 de soldați, în timp ce o divizie are între 10.000 și până la 25.000 de militari.
Șeful comandamentului terestre al armatei pentru Europa, generalul Bertrand Toujouse, a declarat că are încredere că soldații francezi vor trece testul de anul viitor.

Canal 5 a încercat să afle de la Ministerul Apărării dacă militarii moldoveni vor participa la antrenamentul celor francezi în România, dacă da, câţi, când anume, în baza cărui acord şi cine va suporta cheltuielile? Până la editarea acestui material însă n-am primit răspuns la mesajul expediat.

Se citește acum

Articole similare

ARTICOLE SIMILARE