17.2 C
Chișinău

Marina Tauber dezminte informațiile despre datoriile de la „Promsveazbank”: „Este un fake news!”

Secretarul executiv al Comitetului Executiv al blocului politic „Victorie”, Marina Tauber, dezminte informațiile apărute în unele surse media pro-guvernamentale, care au anunțat că persoanele care au primit bani prin intermediul băncii rusești „Promsveazbank” ar avea datorii. Într-un interviu acordat postului nostru, Marina Tauber a declarat că totul este un fakenews și că ar fi vorba despre un atac cibernetic.

MARINA TAUBER, Secretar executiv al comitetului executiv al blocului politic „Victorie”

– Trebuie să luptăm împotriva acestui lucru printr-o singură metodă – să o alungăm pe Maia Sandu și să expulzăm această guvernare pro-europeană din țara noastră. Pentru că acestea sunt fakenews-urile lor, trucurile lor. Ei, pe lângă faptul că nu pot face nimic, încearcă și să creeze panică în rândul cetățenilor, pentru care ajutorul venit prin inițiativa lui Ilan Șor, inclusiv pentru pensionari și bugetari, reprezintă singura sursă de trai. Imaginați-vă cum Maia Sandu își bate joc cu acești oameni săraci, care au văzut o rază de speranță la capătul tunelului, iar acum niște oameni fără rușine trimit aceste mesaje SMS.

Deputatul a îndemnat cetățenii să se informeze din surse veridice.

MARINA TAUBER, Secretar executiv al comitetului executiv al blocului politic „Victorie”

– Aceasta este cea mai mare bancă din Rusia și înțelegem foarte bine că astfel de amatori care se ocupă cu acest lucru pur și simplu se fac de râs, să spunem așa, pe cei care pretind că sunt inteligenți, europeni și americani. Din partea noastră, putem doar să apelăm la cetățeni să rămână calmi, să nu reacționeze la dezinformare și să contacteze banca, unde li se va confirma că totul este în regulă. Și, bineînțeles, să urmărească constant pagina liderului nostru, Ilan Mironovici, deoarece el personal urmărește foarte atent situația, reacționează constant și se străduiește să informeze cetățenii.

Anterior, liderul Blocului Politic „Victorie”, Ilan Șor a dat asigurări că toți banii care ajung la cetățeni sunt legali. Totodată, el a menționat că formațiunea politică pe care o conduce acționează conform legii, iar membrii acesteia sunt angajați ai organizației non- profit „Eurasia”, cu contracte de muncă oficiale și plăți transparente. Șor a făcut apel către populație să nu se lase înșelată și intimidată de către actuala guvernare, pentru că, spune el, sperie și mint cetățenii.

De asemenea, de la 1 decembrie, politicianul Ilan Șor a promis un nou supliment la pensie pentru fiecare persoană în vârstă din Moldova, în valoare de 2000 de lei, dacă la referendum vom vota împotriva Uniunii Europene.

Se citește acum

Articole similare

ARTICOLE SIMILARE