17.2 C
Chișinău

Încă doi martori din partea acuzării au fost audiați în dosarul Guțul-Popan. Evghenia Guțul: Cu fiecare ședință de jduecată nevinovăția noastră e tot mai vizibilă | VIDEO

Ședințele de judecată în dosarul bașcanului Găgăuziei, Evghenia Guțul, și al activistei Svetlana Popan, acuzate de complicitate la finanțarea ilegală a partidului interzis „ŞOR”, continuă să se desfășoare. Și de această dată au fost audiați alți doi martori, care, potrivit lui Guțul nu au nici o legătură cu dosarul sau cu persoanele care figurează în el. Mai mult, cei intervievați nici nu cunosc cine este Evghenia Guțul și Svetlana Popan, adaugă bașcanul.

EVGHENIA GUȚUL bașcanul Găgăuziei: „Un nou circ, au fost audiați doi martori din partea acuzatorilor, dar și de această dată a fost o ședință inutilă. Toate aceste ședințe de judecată demonstrează și arată că își doresc cât mai devreme să fie luată o decizie și desigur că noi știm de ce trebuie să fie luată această hotărâre. Dar, pe fețele judecătorilor se vede că lucrurile se destramă deoarece nevinovăția noastră este vizibilă. Îmi pare foarte rău deoarece sunt și alte partide vizate în finanțarea ilegală, dar timp de un an de zile, nu am auzit să participe la ședințe de judecată, dar eu, în funcție de bașcan, minimum de două ori pe săptămână vin în această clădire”.

Atât Evghenia Guțul, cât și Svetlana Popan resping categoric toate acuzațiile car eli se aduc și califică dosarul împotriva lor ca fiind unul politic. Precizăm că, la ședința anterioară a fost audiat vicepreședintele CEC, Pavel Postica. Evghenia Guțul a anunțat că scopul a ceea ce se întâmplă este intimidarea a celor care nu sunt de acord cu politicile actualei guvernări. Amintim că, bașcanul Evghenia Guțul și Svetlana Popan sunt acuzate de „implicare în finanțarea ilegală a unui partid politic”. Ambele se declară nevinovate.

Procurorul nu a comentat desfășurarea procesului. Următoarea ședință de judecată în acest caz este programată pentru data de 11 octombrie, ora 10:00. În ultimele luni, ședințele de judecată s-au organizat săptămânal sau chiar de două ori pe săptămână, ceea ce, potrivit Evgheniei Guțul și Svetlanei Popan este o adevărată pierdere de timp.

Acuzatorul în dosar nu a făcut declarații pentru presă, iar avocații au spus că o să stea de vorbă cu jurnaliștii la ședința viitoare.

Se citește acum

Articole similare

ARTICOLE SIMILARE