17.2 C
Chișinău

GENDERDOC-M promovează aderarea Moldovei la UE prin vocea comunității LGBT

Până și comunitatea LGBT a ajuns să promoveze ideea aderării țării noastre la Uniunea Europeană. Vorbim despre un filmuleț video, care a fost publicat de centrul de informații GENDERDOC-M, unde mai mulți gay, lesbiene, persoane bisexuale sau transgen s-au pronunțat în favoarea parcursului integrării europene a Republicii Moldova. Aceștia au ținut să reitereze faptul că zvonurile precum că Uniunea Europeană va înseamna că tot mai multe persoane LGBT+ se vor regăsi în țara noastră, sunt false, deoarece indiferent dacă Republica Moldova va adera sau nu la UE, comunitatea deja există printre noi și va lupta pentru a-și apăra drepturile. Printre ei s-a regăsit și un bătrânel, care spune că s-a născut în satul Izvoare, raionul Orhei.

Sunt gay, sunt lesbiană, gay, sunt o persoană binară, sunt bisexual, eu sunt gay.  Noi n-am fost aduși din Uniunea Europeană, dar vrem un viitor mai bun împreună cu Moldova în UE. Chiar dacă Moldova nu va adera la Uniunea Europeană, noi tot aici vom fi alături și printre voi, în piața centrală la cumpărături, la școală, la oficiu, în casa de alături.

În filmulețul video, gayi, lesbienele și persoanele bisexuale au ținut de asemenea să promoveze și ideea că dacă Republica Moldova nu va adera la Uniunea Europeană, acest lucru îi va determina pe tineri și copii să plece din țară în căutarea unei vieți mai bune. Îndemnul nu este altceva decât de a-i determina pe cetățeni să aleagă anume calea integrării europene.

Voi vă doriți să trăiți cu demnitate, în siguranță într-un stat dezvoltat și prosper și noi la fel. Moldova e acasă pentru noi toți. Haideți să nu lăsăm ura să ne domine viitorul!

Ținem să menționăm că Uniunea Europeană oferă comunităților LGBT dreptul la căsătorie între persoanele de același sex, recunoașterea prin lege a relațiilor între persoane de același sex, accesul la operație de schimbare a sexului și terapie de substituție hormonală, recunoașterea legală și adaptarea la noul gen, legi privind libertatea de întrunire și exprimare, dar și promovarea sau incitarea în orice mod, direct sau indirect, în sistemul de învățământ, a ideilor și opiniilor legate de orientarea sexuală netradițională și/sau identitatea de gen alta decât cea biologică. De asemenea, țările care se opun legilor Uniunii Europene cu privire la protecția drepturilor LGBT, sunt pedepsite.

În ultimii ani, „Marșul Mândriei” organizat în mod tradițional de comunitatea LGBT din Chișinău a fost păzit de un număr mare de polițiști. Reprezentanți ai misiunilor diplomatice ale UE și SUA, precum și reprezentanți ai PAS, au participat de mai multe ori în semn de solidaritate. Drapele LGBT au fost arborate chiar pe clădirile ambasadelor UE și SUA.

Potrivit GENDERDOC-M, în jur de 90 de mii de homosexuali trăiesc pe teritoriul Republicii Moldova, țară cu o populație de aproximativ 2.5 milioane de oameni.

Se citește acum

Articole similare

ARTICOLE SIMILARE