17.2 C
Chișinău

Evghenia Guţul distinsă, în Turcia, cu premiul internațional „Pentru Contribuție la Diplomația Globală”: Găgăuzia se străduiește mereu să fie o punte între culturi și țări | VIDEO

Başcanul Găgăuziei Evghenia Guţul a fost distinsă cu premiul internațional „Pentru Contribuție la Diplomația Globală”. Şefa autonomiei a scris într-o postare pe rețele de socializare că ceremonia a avut loc sâmbătă, în cadrul unui eveniment din Alanya, Turcia, unde s-a aflat în vizită, la invitația prietenilor și partenerilor regiunii.

„Autonomia se află în centrul atenției întregii comunități internaționale. M-am bucurat să reprezint Găgăuzia la un eveniment de importanță globală și să primesc premiul internațional „Pentru Contribuție la Diplomația Globală”, care nu este doar o recunoaștere a eforturilor mele, ci și meritul întregului nostru popor găgăuz, ce tinde la consolidarea relațiilor, coexistență pașnică și cooperare pe arena internațională”, a menţionat Guţul.

Guvernatoarea afirmă că pentru ea, diplomația globală nu înseamnă doar participarea la întâlniri internaționale și negocieri.

„Este, în primul rând, căutarea unui limbaj și a unor interese comune, oriunde ne-am afla, este dialogul între popoare, bazat pe încredere, respect și înțelegere reciprocă. Acest premiu este deosebit de semnificativ în contextul provocărilor care confruntă nu doar Găgăuzia, ci întreaga lume. Sunt ferm convinsă că diplomația este un instrument puternic pentru a depăși orice contradictii. Și în acest proces Găgăuzia se străduiește mereu să fie o punte între culturi și țări”, a menţionat başcanul Evghenia Guţul.

Se citește acum

Articole similare

ARTICOLE SIMILARE