27.2 C
Chișinău

Primarul de Băldurești, acuzat că a tamponat mortal un copil de 14 ani, eliberat de după gratii: Acesta va sta 30 de zile în arest la domiciliu | VIDEO

Primarul satului Boldurești, Nicanor Ciochină, cel care a tamponat mortal un băiat de 14 ani, a fost transferat din penitenciar în arest la domiciliu. Decizia a fost pronunțată în 13 septembrie, de Judecătoria Chișinău, sediul Buiucani, pentru un termen de 30 de zile. Informația a fost confirmată pentru Agora de PCCOCS.

Procurorii au cerut prelungirea măsurii preventive. Judecătorii însă au admis parțial solicitarea, primarul fiind plasat în arest preventiv la domiciliu. În acest caz, acuzatorii nu pot contesta decizia magistraților.

Canal 5 a încercat să obţină detalii, dar comunicatorul PCCOCS, Emil Gaitur, nu ne-a răspuns la telefon şi la mesajul expediat.

Şedinţa de judecată precedentă în cazul primarului de Boldureşti, care trebuia să aibă loc în august, a fost amânată din nou, deoarece inculpatul nu s-a prezentat și a fost cea de-a treia întrunire care nu a avut loc. Apărătorul familiei victimei a declarat atunci că totul se face pentru a tergiversa luarea unei decizi în acest dosar.

Amintim că teribilul accident care a luat viața băiatului de 14 ani s-a produs în seara zilei de 19 februarie, în satul Boldurești, raionul Nisporeni, la intrarea în localitate. Șoferul a fugit de la locul accidentului și a fost reținut a doua zi după impact.

Acesta s-a dovedit a fi primarul localității Boldurești, Nicanor Ciochină. Peste o zi, Poliția l-a identificat pe complicele acestuia, care l-ar fi ajutat pe edil să ascundă urmele crimei. În urma tragediei, doi polițiști au fost demiși, iar alți trei – sancționați.

Potrivit IGP, cei cinci angajați ai Inspectoratului de Poliție din Nisporeni nu ar fi acționat în conformitate cu standardele profesionale și ar fi pus piedici în desfășurarea corectă a investigației. Ciochină pledează nevinovat.

Se citește acum

Articole similare

ARTICOLE SIMILARE