27.2 C
Chișinău

Ilan Șor ia în derâdere „schema de finanțare ilegală” prezentată joi de șejul IGP: După așa scheme funcționează ONG-urile sub nasul vostru | VIDEO

Liderul Blocului „Victorie”, Ilan Șor, a luat în derâdere schema de finanțare ilegală a unor partide politice, prezentată, joi, de șeful IGP, Viorel Cernăuțeanu, în cadrul unei conferințe de presă. Pe contul său de Telegram, politicianul a scris: „Este rușinos să privești așa muncă, Au „demascat” schema lui Șor. Trebuie să-i ajutăm, să le sugerăm niște idei”.

Politicianul a spus că schema prezentată de Cernăuțeanu este jalnică și că sumele la cere se referă acesta nu sunt veridice.

„După o astfel de schemă funcționează sub nasul autorităților ONG-urile occidentale și alte fonduri „pentru democrație”. „Măcar pe ai voștri să nu-i trădați”, s-a adresat Ilan Șor către exponenții puterii.

Mai mult, liderul Blocului „Victorie” a spus că cei care au elaborat această schemă calculează ca niște preșcolari: „ E chiar jenant: noi lucrăm la o scară mult mai mare, iar aici toate cifrele sunt subestimate. Și citiți-mi blogul, contabililor. Am scris despre toate astea demult. Ați fi economisit timp. Ați citit? Acum treceți la treabă. E timpul să faceți un nou desen animat — o să vă urmărim în loc de „Smeshariki”, a punctat Ilan Șor”.

Precizăm că, joi, șeful IGP, Viorel Cernăuțeanu, anunța că ofițerii Inspectoratului Național de Investigații, în comun cu Procuratura Anticorupție, au efectuat 25 de percheziții la cetățenii care ar fi primit sume de bani din Federația Rusă, destinați, potrivit lui Cernăuțeanu, coruperii alegătorilor. Șeful IGP nu a prezentat însă dovezi clare despre proveniența concretă a banilor și nu a dat nume de partide, făcând aluzie doar la faptul că ar fi vorba despre un bloc. Iar în secvența video prezentată de poliție, așa cum a devenit deja tradițional – pe fundalul unei melodii expresive, apar imagini cu bani filmați alături de obiecte cu sigla partidului Șansă și al Blocului „Victorie”.

De cealaltă parte, liderul Blocului „Victorie”, Ilan Șor , a precizat că, PAS continuă să terorizeze cetățenii. Politicianul relatat, inclusiv, despre un caz în care polițiștii au sustras banii personali ai unei activiste, care aduna surse pentru tratament oncologic și a menționat că nu este prima dată, când poliția, fără nicio dovadă, atașează fondurile personale ale oamenilor la așa-numitele finanțări ilegale.

În cadrul conferinței de presă, șea Procuraturii Anticorupție, într-adevăr, a menționat că toți cei care și-au oferit datele pentru a primi bani și cei care primesc surse prin proiectele sociale ale blocului „Victorie”, adică pensionari, persoane cu dizabilități, angajați din sectorul public, vor fi considerați membri ai grupului criminal.

Dragalin i-a amenințat cu amenzi și chiar cu confiscarea bunurilor pe toți cei care, în lipsa unui ajutor adecvat din partea statului, beneficiază de susținere financiară prin aceste proiecte.

 

Se citește acum

Articole similare

ARTICOLE SIMILARE