22.7 C
Chișinău

SIS intensifică blocarea site-urilor incomode guvernării PAS în plină campanie electorală

Serviciul de Informații și Securitate amplifică lupta cu publicațiile din internet incomode guvernării PAS. Chiar în plină campanie electorală, SIS a solicitat blocarea accesului utilizatorilor din Republica Moldova la alte cinci site-uri. Printre cele vizate se numără: moldova24.online, pwa.moldova24.online, rutube.ru, yandex.ru, dzen.ru.

În temeiul sesizării emisă de Serviciul de Informații și Securitate al Republicii Moldova, operatorii de internet urmează să blocheze accesul utilizatorilor săi la o serie de pagini web. Potrivit acestora, măsura vine în contextul intensificării eforturilor autorităților de a limita accesul la platforme online considerate surse de dezinformare sau cu potențial de influență externă. Blocarea accesului la aceste site-uri a fost implementată imediat de unii operatori, conform cerințelor SIS.

Amintim că, săptămâna trecută au fost blocate alte șapte site-uri web la indicația SIS. Printre acestea se numără șase portaluri de știri rusești, precum și un portal local care promovează mesaje anti-UE. Totodată, anul trecut, 70 de pagini web au fost blocate de Serviciul de Informații și Securitate, pentru perioada stării de urgență, unele rămân inaccesibile și în prezent. Iar în 2022, puterea PAS a închis șase posturi TV, printre care: „TV6”, „Orhei TV”, „RTR

Moldova”, „Primul în Moldova”, „Accent TV” și „NTV Moldova”,

ulterior numărul acestora a crescut la 14. În cazul televiziunilor care au acționat în judecată Consiliul pentru promovarea investițiilor, așa și nu a fost luată o decizie, sunt aproape doi ani și instanta nu a luat o hotărâre pentru că reprezentanții Guvernului au ignorat constant ședințele de judecata.

Se citește acum

Articole similare

ARTICOLE SIMILARE