20.2 C
Chișinău

O nouă ședință în cazul Evgheniei Guțul și Svetlanei Popan a avut loc la Judecătoria Buiucani. Bașcanul Găgăuziei: Am prierdul trei ore, asistând la o farsă a procurorilor | VIDEO

O nouă şedinţă în dosarul bașcanului Găgăuziei, Evghenia Guțul, și al activistei Svetlana Popan, acuzate de complicitate la finanțarea ilegală a partidului interzis „ŞOR”. De această dată, au fost audiați doi martori, care, potrivit Evgheniei Guțul, nu au nicio legătură cu dosarul sau cu persoanele care figurează în el. După cum a declarat bașcanul, la finalul ședinței de judecată, au fost audiqați doi jurnaliști de la Ziarul de Gardă, care au vorbit despre o investigație pe care au realizat-o încă în anul 2022.

EVGHENIA GUȚUL, bașcanul UTA Găgăuzia: „Martorii, pe care nici eu, nici colega mea nu-i cunoaștem, dar nici ei nu ne cunosc. sunt jurnaliști de la Ziarul de Gardă, finanțat din ONG-uri occidentale și au decis să fie martori, care chiar în momentul în care depuneau mărturii, a fost evident că nu au nici-o legătură și nu au spus numic concret referitor la învinuirile care mi se aduc mie și Svetlanei Popan. O nouă ședință de judecată, care nu este decât farsă și clounadă din partea procurorilor. Am pierdut trei ore, timp în care aș fi putut să fac ceva pentru binele locuitorilor noștri”.

Despre faptul că În cadrul ședinței s-a discutat despre evenimente care au avut loc mai demult, a confirmat și unul dintre jurmaliștii audiați în calitate de martori.

NATALIA ZAHARESCU, jurnalistă, Ziarul de Gardă: „În septembrie 2022 am participat, în calitate de jurnalist sub acoperire la un protest organizat de fostul partid Șor, acolo am văzut cum oamenii erau aduși organizat la proteste”.

Atât Evghenia Guțul, cât și Svetlana Popan resping categoric acuzațiile și califică dosarul împotriva lor ca fiind unul politic.

EVGHENIA GUȚUL, bașcanul UTA Găgăuzia: „Nu trebuie judecătorii sau procurorul să ia decizii în raport cu oamenii nevinovați, în timp ce în Guvernul nostru sunt oameni care lucrează împotriva legii și împotriva poporului”.

Mai mulți susținători au venit în fața clădirii judecătoriei Chișinău, sediul Buiucani, în semn de solidaritate și susținere pentru Evghenia Guțul și Svetlana Popan.

Amintim că ședința anterioară, care era fixată pentru data de 20 septembrie s-a amânat. Atunci în fața sediului instanței a fost organizat un protest al suținătorilor bașcanului, împreună cu reprezentanții Blocului ”Victorie”, care au declarat că atât Evghenia Guțul, cât și Svetlana Popan sunt acuzate pe nedrept.

Oamenii aveau la ei pancarte pe care scria „Cu Sandu Moldova este în declin, cu Guțul, Găgăuzia înflorește”, „Sandu, mâinile jos de pe opoziție” și „Sandu, la judecată, Guțul și Popan la libertate”.

Amintim că bașcanul Evghenia Guțul și Svetlana Popan sunt acuzate de „implicare în finanțarea ilegală a unui partid politic”. Acestea se declară nevinovate.

Se citește acum

Articole similare

ARTICOLE SIMILARE