16.1 C
Chișinău

„Nu facem campanie electorală, dar nu uitați cine sunt prietenii noștri.” Ala Nemerenco și Igor Grosu au înmânat solemn spitalului din Comrat un tomograf, care este folosit deja de o lună, și au îndemnat medicii să voteze corect

Dacă elita partidului de guvernământ a coborât până la o vizită în Găgăuzia, înseamnă că se apropie alegerile. Președintele Parlamentului, Igor Grosu, a vizitat astăzi Comratul împreună cu ministrul Sănătății, Ala Nemerenco, întâmplător sau nu, dar în momentul în care bașcanul Găgăuziei, Evghenia Guțul, a fost citată la Chișinău pentru o ședință ordinară de judecată. Grosu și Nemerenco nu s-au întâlnit cu niciun lider al regiunii, dar au vizitat spitalul din Comrat, care a primit echipament nou de diagnosticare, lucru care s-a întâmplat în plină campanie electorală.

IGOR GROSU, președintele Parlamentului

„Acest echipament vă va permite să faceți un diagnostic mai rapid. Influențează foarte mult rezultatul tratamentului și mă bucur foarte mult că datorită ministerului, datorită partenerilor, nu vom uita despre aceasta, pentru că mijloacele noastre nu ne-ar fi putut permite să cumpărăm un astfel de echipament modern”.

Nemerenco a continuat ideea lui Grosu. Cu 2 săptămâni înainte de alegerile prezidențiale și referendum, ea a promis mai mult ajutor spitalului din Comrat, subliniind de mai multe ori că toate acestea se datorează prietenilor din Uniunea Europeană, adică transformând de fapt evenimentul într-unul de campanie.

ALA NEMERENCO, ministrul Sănătății

„Vreau să subliniez – aceasta este Uniunea Europeană, acestea sunt țările din Uniunea Europeană.

Așa că îndemn să ne gândim foarte bine cine ne sunt prietenii și cine ne ajută în toate necazurile și problemele noastre. Ne așteaptă un examen foarte serios și cred că Găgăuzia îl va susține pe nota 10”.

Jurnaliștii noștri au încercat să afle de la Ala Nemerenco de ce transferul echipamentului are loc în plină campanie electorală, pentru că tomograful a fost primit demult și este deja folosit de medici, iar panglica putea fi tăiată oricând. Nemerenco nu a apreciat o astfel de întrebare.

ALA NEMERENCO, ministrul Sănătății

„De ce îmi puneți întrebări care nu au nimic de-a face cu mine?”

Am întrebat, de asemenea, dacă ministrul a sosit în această zi la Comrat ca șef al Ministerului Sănătății sau ca agitator al partidului Acțiune și Solidaritate? Nici această întrebare nu i-a plăcut lui Nemerenco, deși, dat fiind contextul, aceasta era una destul de logică.

ALA NEMERENCO, ministrul Sănătății

„Eu nu fac o campanie electorală. Eu lucrez în fiecare zi. Acum mergem, vom avea o întâlnire și voi inspecta spitalul.”

Și Igor Grosu a dat asigurări că nu se află în campanie electorală la Comrat, deși cu doar 10 minute în urmă îi îndemna pe medici să nu uite de „partenerii” care le-au dat echipamentul.

IGOR GROSU, președintele Parlamentului

„Veți fi surprinși, dar eu sunt în fiecare săptămână, de mai multe ori merg în raioane. Dacă ați ascultat ce am spus, niciun cuvânt nu a fost spus despre campania electorală”.

Igor Grosu nu consideră că a călători prin țară în timpul campaniei electorale și a povesti despre darurile Uniunii Europene înseamnă a face campanie, dar asta fac acum nu doar președintele parlamentului sau președintele, ci și miniștrii și deputații partidului de guvernământ. În plus, susținătorii PAS folosesc o întreagă rețea de ONG-uri, ai căror activiști, de asemenea, călătoresc prin țară și spun cât de bine este în Uniunea Europeană. Este aceasta campanie sau nu? Întrebarea este mai degrabă retorică. CEC din Moldova nu vrea să răspundă la ea, ceea ce nu este surprinzător, deoarece 6 din cei 9 membri ai Comisiei Electorale Centrale sunt numiți în funcție de partidul de guvernământ. Opoziția este sigură că există o utilizare a resurselor administrative, dar poziția lor nu este văzută de CEC sau de instituțiile de drept.

Se citește acum

Articole similare

ARTICOLE SIMILARE