16.1 C
Chișinău

CEC începe tipărirea buletinelor de vot pentru diaspora: 852.000 de exemplare pentru scrutinul din 20 octombrie

CEC a început tipărirea buletinelor de vot care vor fi utilizate în secțiile de votare din străinătate la referendumul republican constituțional și la alegerile prezidențiale din 20 octombrie. Procesul de tipărire a re loc la Tipografia Centrală din Chișinău, iar reprezentanții concurenților electorali, mass-media și observatorii acreditați au fost invitați să asiste la confecționarea matriței buletinului de vot, precum și la tipărirea și lichidarea acesteia.

În secțiile de votare din străinătate vor ajunge 852.000 de buletine de vot: 775.000 în limba română, 76.000 în limba rusă și 500 în limba găgăuză. Pentru scrutinul din 20 octombrie, vor fi organizate 234 de secții de votare în 37 de țări.

Amintim că, săptămâna trecută, joi, 26 septembrie, Comisia Electorală Centrală a început tipărirea buletinelor pentru votul prin corespondență, care va fi implementat la alegerile prezidențiale și la referendumul constituțional din 20 octombrie. În buletinul de vot pentru primul tur al scrutinului figurează 11 nume.

Se citește acum

Articole similare

ARTICOLE SIMILARE