12.7 C
Chișinău

Ședința din 2 octombrie în cazul Marinei Tauber: Critici la adresa martorilor și întrebări despre procurorul absent

Pe 2 octombrie, la Judecătoria Chișinău cu sediul în sectorul Buiucani, a avut loc o nouă ședință în cazul politicianului de opoziție, Marina Tauber. Potrivit secretarului executiv al Comitetului Executiv al Blocului „Victorie”, în cadrul ședinței de astăzi, au fost audiați martorii în dosarul de amestec în înfăptuirea justiției.

Deputatul a menționat că anterior această procedură a fost comasată cu finanțarea ilegală a partidelor politice.

MARINA TAUBER, secretar executiv al Comitetului Executiv al Blocului „Victorie”

„După părerea mea, primul martor, din anumite motive, a fost foarte emotiv, aș spune chiar agresiv, strigând, deși trebuia să spună ceea ce știe. Și dacă nu are nicio antipatie față de mine personal sau față de forța politică pe care o reprezint, atunci, după părerea mea, ar fi trebuit să fie mai calm, pentru că este un slujitor al legii.  Iar unele calificări și negativul exprimat, care nu au nicio legătură cu dosarul, sunt de neînțeles pentru mine”.

Deputata a precizat că procurorul care o acuză în dosarul finanțării ilegale a unui partid politic lipsește de mult timp.

MARINA TAUBER, secretar executiv al Comitetului Executiv al Blocului „Victorie”

„De mai mult de o lună nu este domnul Iepure – procurorul principal în cazul meu de bază, legat de presupusa finanțare ilegală a unui partid politic, nu e clar unde e. Ba că domnul Iepure este în concediu, ba că, am auzit astăzi, dar nu știu sigur, este în concediu medical. Poate ar trebui să o întrebăm pe doamna Dragalin ce se întâmplă cu procurorul care se ocupă de acest caz de mare rezonanță? El a spus de mai multe ori că acest caz nu poate fi amânat, pentru că este un caz de rezonanță. Iar acum el însuși nu participă la ședința de judecată, iar martorii nu vin. Îmi este interesant ce se întâmplă, să vedem ce se va întâmpla în continuare.”

Următoarea audiere în cazul Marinei Tauber va avea loc pe 3 octombrie.

Se citește acum

Articole similare

ARTICOLE SIMILARE