19.4 C
Chișinău

Presa: Pretorul sectorului Rîșcani, Mihai Furculiță, a fost prins beat la volan. Responsabili de la Primăria Chișinău: Nu comentăm, anchetatorii să se expună

Pretorul sectorului Rîșcani al Capitalei, Mihai Furculiță, a fost prins beat la volan, potrivit surselor TVR Moldova. Cazul a avut loc în noaptea din 28 septembrie, pe un drum din raionul Criuleni. Funcţionarul a fost observat de un echipaj de patrulare în timp ce conducea mașina neuniform. Testul alcoolscopic a arătat 0,70 miligrame pe litru în aerul expirat, de aproape cinci ori peste norma legală, scrie sursa citată.

„Faceţi o suflare de 3-4 secunde. Gata, aşteptăm”.

Potrivit sursei citate, mașina pretorului a fost transportată la parcarea specială, iar funcţionarul s-a ales cu dosar penal pentru condus în stare de ebrietate avansată. TVR Moldova nu indică autorul filmuleţului, făcând trimitere doar la sursele sale.

Pe paginile de socializare ale Poliţiei nu se spune nimic despre cazul lui Mihai Furculiţă, deşi din 27 septembrie IGP a relatat detaliat despre şapte întâmplări similare, în care unii şoferi erau chiar mai treji decât pretorul sectorului Rîşcani al Capitalei. În weekend, potrivit oamenilor legii, 88 de persoane au fost prinse băute la volan.

Rugat de jurnaliști să expună pe la acest caz, Ministrul de Interne a făcut afirmații confuze. Cu privire la locație, În loc de Criuleni, a spus Chișinău și în ce privește cantitatea a vorbit de ”mililitri” în loc de ”miligrame”.

ADRIAN EFROS, ministrul Afacerilor Interne: „88 de persoane au fost depistate în stare de ebrietate pe întreg teritoriul Republicii Moldova, şi a fost şi în oraşul Chişinău depistată în acel loc o persoană cu 0,70 mililitri per aerul expirat. Toate cazurile sunt investigate. Toate persoanele riscă amenzi în conformitate cu Codul Contravenţional”.

Canal 5 a încercat să ia legătura cu Mihai Furculiță. Secretara preturii sectorului Rîşcani al Capitalei ne-a spus că funcţionarul este la şedinţă, iar reprezentanții Primăriei Chişinău ne-au declarat că nu comentează cazul.

VASILE CHIRILESCU, şeful Direcţiei Relaţii Publice și Buget Civil a Primăriei Chişinău: „Nu comentăm deloc, nici într-un fel nu comentăm. Este organul de anchetă şi să se expună”.

Potrivit legii, pretorul sectorului Rîşcani al Capitalei riscă amendă între 125.000 și 150.000 de lei sau închisoare de la 2 la 5 ani.

Se citește acum

Articole similare

ARTICOLE SIMILARE