19.4 C
Chișinău

Consiliul Audiovizualului refuză examinarea cererilor lui Voronin și Usatîi împotriva „Moldova 1”. Diana Caraman: Încă o dovadă că reprezentanții puterii, prin supușii săi, fură votul poporului | VIDEO

Consiliul Audiovizualului a respins examinarea cererii președintelui Partidului Comuniștilor, Vladimir Voronin care a solicitat sancționarea companiei publice Teleradio Moldova cu privire la refuzul acesteia de a difuza mesajul adresat cetățenilor moldoveni cu privire la referendumul constituțional din 20 octombrie. CA a motivat refuzul prin faptul că furnizorul media nu poate să facă agitație electorală împotriva altor subiecți electorali.

DORIN BALICA, șef Direcția control servicii media audiovizuale: Conform punctului 40 din Regulament, privind reflectarea alegerilor de către instituțiile mass-media, timpii de antenă acordați gratuit sunt utilizați exclusiv pentru expunerea programelor electorale în cadrul emisiunilor de promovare electorală, respectiv, paragrafele enunțate asupra din contextul mesajului de promovare electorală nu pot fi reținute ca parte componentă a programului electoral. Reieșind din cele expuse mai sus, solicităm respingere contestației”.

Deputatul Partidului Comuniștilor, Diana Caraman a condamnat decizia luată de CA și a declarat că, în continuare, asistăm la politizare a instituțiilor de stat, care lucrează în interesul partidului aflat puterii, care refuză să examineze plângerile din partea oponenților politici.

DIANA CARAMAN, deputat al Partidului Comuniștilor: „În fond, ei nu au posibilitatea să justifice acțiunile ilegale ale conducerii Moldova 1 și încă odată noi observăm că reprezentanții puterii prin supușii săi, prin acei asupra cărora au influență încearcă să ne fure alegerile corecte, să ne fure votul poporului nostru la alegerile care se apropie. Pentru acest caz ne vom adresa la Procuratură, deoarece suntem siguri că cei de la conducerea Moldova 1 și-au depășit atribuțiile și nu ne-au prezentat niciun document în legătură cu interzicerea mesajului nostru la Moldova 1, astfel vom examina acest caz din perspectiva unui dosar penal”.

Consiliul Audiovizualului a respins, de asemenea, și cererea candidatului la funcția de președinte a țării, Renato Usatîi împotriva Moldova 1 care la fel a refuzat să publice spotul electoral, din cauza că acesta s-a declarat împotriva promovării mesajelor LGBT în școli. Reprezentantul candidatului a explicat, în replică, că mesajul nu incită la discriminare, deoarece se încadrează în dreptul la libera exprimare.

Partidul Comuniștilor a organizat și un protest în fața clădirii televiziunii publice naționale din Chișinău și l-au acuzat pe directorul TRM, Vlad Țurcanu, de încălcarea Codului electoral, de cenzură și de servirea intereselor partidului de guvernământ.

Menționăm că în clipul video, pe care reprezentanții televiziunii publice au refuzat să-l publice, președintele Partidului Comuniștilor, Vladimir Voronin afirmă că, prin acest plebiscit, conducerea și autoritățile țării distrug deliberat suveranitatea și Constituția. Potrivit fostului șef de stat, referendumul a fost inventat pentru a crește șansele Maiei Sandu pentru un al doilea mandat prezidențial. Politicianul i-a îndemnat pe cetățeni să facă alegerea corectă și să aleagă singuri cursul Republicii Moldova și, prin urmare, să răspundă la referendum cu „NU”.

Se citește acum

Articole similare

ARTICOLE SIMILARE