10.5 C
Chișinău

Un deținut, șantajat după ce a pierdut în cărți. Trei pușcăriași, cercetați penal

Trei deținuți din Penitenciarul Cricova sunt cercetați penal pentru șantajarea unui alt pușcăriaș. Mai exact, aceștia au pretins de la victimă peste 33 de mii de lei după ce ultimul a pierdut în cărți, scrie Deschide.MD.

Conform datelor prezentate de IGP, trei deținuți cu vârste cuprinse între 24 și 36 de ani l-au constrâns pe pușcăriașul șantajat ca să joace cărți contra bani. După ce bărbatul a pierdut, aceștia l-au impus să apeleze la rude ca să-l ajute să întoarcă „datoria”. Astfel, pe parcursul anului 2024, aceștia au obținut transferuri bănești pe cartele bancare peste 23.000 lei, urmând să mai primească altă tranșă de peste 10.000 lei, pentru bugetul comun al grupului criminal organizat din care fac parte.

Totuși, una din rudele persoanei șantajate, care muncea în afara țării și transfera sume de bani la solicitarea acesteia, a depus plângere la revenirea în R.Moldova. Ca urmare, deținutul vizat a fost transferat într-un alt penitenciar pentru ca să-i fie asigurată securitatea.

Au urmat șase percheziții la cei trei condamnați. De la aceștia au fost ridicate telefoane mobile și cartele telefonice care ar fi folosite în schema de șantaj, precum și înscrisuri cu datele unei cartele bancare și substanțe prezumtiv interzise în penitenciar ce urmează a fi supuse expertizării.

Urmează ca cei trei deținuți să fie transferați într-un alt penitenciar din Chișinău, pentru continuarea investigațiilor. Aceștia își ispășesc pedepsele pentru omor și cauzare de vătămări corporale care au dus la decesul persoanei, pentru termene de până la 17 ani închisoare. Deținutul condamnat pentru cel mai lung termen și-a început ispășirea pedepsei din 2011 și avea rolul neoficial de „supraveghetor” al unui bloc locativ din penitenciar în cadrul grupului infracțional.

Se citește acum

Articole similare

ARTICOLE SIMILARE