10.5 C
Chișinău

„Rușine pentru Moldova”: Cetățenii resping cererea de donații a Maiei Sandu

Președintele țării Maia Sandu cere donații din partea cetățenilor pentru campania sa electorală. Aceasta a publicat un mesaj video pe pagina oficială de facebook, în care spune că are nevoie de susținere financiară din partea populației pentru ca să infirme informațiile false. Maia Sandu cere acest ajutor de la oameni, chiar dacă în acest an, partidul PAS, condus de ea, a primit peste 26 de milioane de lei de la stat, pentru performanțele rezultatele obținute la alegerile anterioare.

MAIA SANDU, președintele Republicii Moldova

Vreau să-i rog pe oamenii care pot să ne ajute în continuare să facă mici donații. Donația dumneavoastră înseamnă un ziar în plus, un sat în plus, în care poate să ajungă echipa de voluntari, înseamnă un articol în plus într-un ziar local, informație, care să ajungă la oameni ca să putem să decidem pentru țara noastră și să nu lăsam minciuna să ne facă probleme.

De cealaltă parte, cetățenii critică apelul Maiei Sandu. Oamenii spun că este o rușine să ceri bani de la cei care trăiesc cu doar două-trei mii de lei pe lună. Mai mult, cetățenii spun că, din motiv că în patru ani de guvernare nu au primit niciun ajutor din partea statului, acum nici nu vor să audă de nevoile președintelui.

Asta e o rușine, nu se potrivește deloc, nu se potrivește cu nicio logică, ce este asta? Ea se adresează, cui te adresezi? Ce le- ai dat oamenilor ca să apelezi la ei. 06:54 + 05:14 Sunt pensionar, nu am mai fost niciodată într-o astfel de sărăcie, eu plec la magazin și nu pot să-mi permit ceea ce îmi doresc.  Niciodată nu a fost așa rușine pentru Moldova ca acești patru ani. 

Am rămas șocată, în primul rând, am rămas șocată și fără cuvinte. 

Asta nu este bine. Părerea mea este că autoritățile trebuie să ajute oamenii, nu oamenii autoritățile. 

Acestea sunt pur și simplu maniere proaste – lăcomie, nici nu știu cum să numesc  Sunt atât de mulți copii săraci, infirmi, bolnavi, cum se poate așa ceva. Sau ea crede că oamenii sunt atât de proști ca să îi dea, să ceară de la cei care într-adevăr au posibilitate.  Ei bine, dacă chiar vrea să ceară, atunci nu de la oamenii simpli care abia fac rost de bani. 

Oamenii spun că nu vor face donații pentru campania electorală, deoarece banii pe care îi au, abia de le ajung pentru cele necesare.

Succes ei, cu siguranță nu voi dona nimic – De ce? – Nu am nicio dorință, am alte priorități, am o fiică, o familie, nepoți. 

Asta se numește lipsă de rușine, i s-au dat bani, dar câte tranșe a primit ea, unde s-au dus, unde? 09:48 + 09:57 Să mergi tu și să mai ceri de la oameni… dați-mi mai mult, dați cât puteți… Da, eu pot să-i dau un leu, dar nu-i voi da. dar ea stă și… „Dragi prieteni”… Ce fel de „Dragi prieteni”? Și-a amintit că sunt oamenii, că este și poporul. 

Poate e un fals, nu știu! -Acest videoclip este de pe pagina ei oficială! Pentru a derula o campanie, te poți descurca fără ajutorul oamenilor, fără ajutorul alegătorilor  Nu este cel mai sărac candidat la președințiale, așa că cred că nu ar trebui să facă asta

Precizăm că anul acesta, statul a alocat Partidului Acțiune și Solidaritate, pentru performanțele obținute în alegerile anterioare, fonduri în valoare de 26 de milioane 300 de mii de lei, adică cu aproape opt milioane de lei mai mult decât anul trecut. Mai mult decât atât, există un șir de ONG-uri care sunt finanțate din exterior și promovează ideile Maiei Sandu. Menționăm că Moldova este considerata cea mai săracă țară din Europa. Rata sărăciei absolute a crescut de la 23% în 2018 la 31,1% în 2022, marcând cea mai înaltă cifră din ultimii opt ani.

Se citește acum

Articole similare

ARTICOLE SIMILARE