10.5 C
Chișinău

Provocarea de a trăi cu pensia minimă: Ministrul Muncii refuză să participe „Știm cum trăiesc pensionarii, nu am nevoie de experimente”

Ministrul Muncii și Protecției Sociale, Alexei Buzu, a refuzat sa participe la experimentul propus de reporterul Canal 5, care consta în a merge in piața centrală pentru a face cumpărături cu suma unei pensii minime din țara noastră. Oficialul nu s-a arătat foarte incantat de aceasta propunere și a declarat ca știe destul de bine cum trăiesc pensionarii în Moldova.

ALEXEI BUZU, ministrul Muncii

– Domnule Buzu, cu ocazia Zilei Internaționale a Persoanelor Varstnice, m-am gandit sa va provoc la un experiment. Deci, am luat pensia minima de 2770 de lei, de fapt s-a oferit bunica mea sa va ofere ca sa mergem in piața centrala și sa vedem ce putem procura și cum traiesc oamenii cu aceasta suma. Noi avem banii aici și daca acceptați provocarea noastra o sa fie foarte bine…- Buzu: Eu am absolvit liceul, deja nu mai sunt la lecții in care fac experimente de tot felul, mersi! – Maria: Ca sa vedem cum traiesc oamenii, batranii noitri. – Buzu: Noi știm cum traiesc, merci mult!

Rugat sa dea o lecție unui batran cum sa supravieuiasca cu peste 2 mii de lei, pe timpul vremurilor bune, promise de PAS, Alexei Buzu a refuzat sa ne dea un raspuns concret. Insa a recunoscut ca pensiile la momentul actual nu sunt suficiente pentru un trai adecvat și a subliniat ca va depune tot efortul pentru a le crește.

ALEXEI BUZU, ministrul Muncii

– In continuare vom depune toate eforturile pentru a crește pensiile ca sa asiguram un trai decent pentru toți cei care au muncit și au contribuit la dezvoltarea acestei țari. – Maria: Dar este suficienta aceasta pensie minima pentru a supraviețui – Buzu: Am spus-o de mai multe ori ori noi nu am declarat victorie, noi nu am zis ca pensiile la momentul actual sunt suficiente. In continuare trebuie sa depunem tot efortul pentru a crește pensiile in Republica Moldova pentru toți cei care au muncit, au contribuit și acum merita sa aiba un trai decent cand sunt varstini.

Buzu a refuzat sa raspunda și ce pensii au parinii sai și daca-i ajuta material.

Amintim ca, incepand cu 1 aprilie curent, pensia minima pentru limita de virsta pentru un stagiul complet de cotizare constituie 2 778 de lei.

Se citește acum

Articole similare

ARTICOLE SIMILARE