10.5 C
Chișinău

Partidul Național Moldovenesc: Licitația de la aeroportul Chișinău este falsificată, PAS a încheiat o înțelegere cu o companie franceză

Licitația pentru spațiile comerciale de la Aeroportul Internațional Chișinău, inițiată în ianuarie 2024 și prelungită în mod repetat, este un exemplu clar de incompetență și lipsă de transparență din partea Guvernului Republicii Moldova.

Opinia aparține reprezentanților Partidul Național Moldovenesc. Într-un comunicat de presă, aceștia precizează că „faptul că termenul de depunere a cererilor a fost amânat din nou, cu doar trei săptămâni înainte de referendumul crucial, ridică serioase dubii cu privire la integritatea acestui proces. Această întârziere nu este doar o problemă administrativă, ci un indiciu că licitația este dirijată, trucată și compromisă, servind unor interese ascunse”.

De asemenea, reprezentanțiii formațiunii politice acuză guvernarea PAS că ar avea o înțelegere ascunsă cu compania franceză „Lagardere”.

„Cum poate Republica Moldova să se considere un stat care aspiră la valorile europene, când nu reușește să organizeze corect o simplă licitație? Prelungirile repetate și modificările caietului de sarcini ridică suspiciuni rezonabile că partidul de guvernare PAS ar avea o înțelegere ascunsă cu o companie franceză, care încearcă în mod insistent să preia controlul asupra spațiilor aeroportului din Chișinău. Este inadmisibil ca un astfel de proces să fie marcat de manevre ascunse care trădează interesul public”, se arată în comunicat.

În context, Partidul Național Moldovenesc solicită Procuraturii Anticorupție și organelor de drept competente să intervină ferm în acest caz și să investigheze toate neregulile.

Se citește acum

Articole similare

ARTICOLE SIMILARE