10.5 C
Chișinău

Compensații majorate pentru factura la apă în Orhei: Autoritățile municipale sprijină locuitorii cu 6 metri cubi gratuiți | VIDEO

Compensații în factura la apă pentru orheieni. Începând cu data de 1 octombrie, locuitorii din municipiul Orhei vor beneficia de o compensație la factura pentru consumul de apă, în volum de șase metri cubi. Decizia a fost luată cu majoritatea voturilor fracțiunii blocului „Victorie” în Consiliul municipal Orhei.

„Este important că autoritățile locale sunt dedicate sprijinirii cetățenilor. Când toate primăriile vor începe să funcționeze în acest fel, Moldova va deveni o țară modernă și democratică”, a scris pe pagina sa oficială de pe rețelele de socializare liderul blocului politic „Victorie”, Ilan Șor.

El a mai menționat în postare că este fost foarte să mențină un nivel de trai normal pentru oameni, după majorarea tarifelor la apă de către ANRE și, așa cum a promis, echipa sa a găsit această soluție. În luna iunie, Agenția Națională pentru Reglementare în Energetică a majorat tarifele pentru consumatorii din Orhei. Astfel, stabilit pentru consumatorii casnici achită un preț de 23,05 de lei pentru un metru cub de apă, iar pentru canalizare și epurarea apelor, orheienii achită 28,15 lei/m3.

Precizăm că acesta nu este singurul ajutor acordate de echipa condusă de Ilan Șor pentru locuitorii municipiului Orhei. Astfel, familiile cu nou-născuți beneficiază de o indemnizașie la naștere de de 10 mii de lei. De asemenea, pensionarii și angajații sectorului public din Orhei, de altfel, ca și cei din UTA Găgăuzia și cei din Taraclia, primesc plăți suplimentare în valoare de 2000 de lei prin intermediul cardurilor bancare rusești „Mir”.

Se citește acum

Articole similare

ARTICOLE SIMILARE