14.2 C
Chișinău

„Un mare „mulțumesc” celor care s-au implicat, acum copiii se pot plimba în siguranță”. Grație echipei lui Ilan Șor, încă trei străzi din municipiul Orhei au fost renovate | VIDEO

Un alt proiect de infrastructură a fost realizat în municipiul Orhei. Au fost finalizate renovări majore pe trei artere simultan. Este vorba despre străzile Lilia Amarfii, Vasile Asauleac și Vladimir Copîl, din sectorul Nordic.

„Primarul municipiului Orhei, Tatiana Cociu a subliniat pentru cei prezenți că, în curând, toate străzile din municipiul Orhei vor fi reabilitate complet.

TATIANA COCIU, primarul municipiului Orhei: „Vă salutăm în această zi frumoasă și plină cu soare la inaugurarea celor trei străzi din cartierul Nordic. Noi cunoaștem cu toții că, din 2015 încoace, la inițiativa primarului de onoare Ilan Șor, am pornit cu străzile principale și iată rând pe rând a ajuns vremea și celor secundare. Mai avem foarte puțin, și în foarte scurt timp toate străzile din municipiul Orhei se vor schimba la față și orașul va fi sută la sută reparat în întregime”.

Viceprimarul municipiului Orhei, Valerian Cristea a declarat că vor urma multe alte proiecte similare.

VALERIAN CRISTEA, viceprimar al municipiului Orhei: „Nu întâmplător, oaspeții care vin din străinătate ne numesc municipiul Orhei „capitala Republicii Moldova” și nu ne supărăm, pentru că, într-adevăr, așa este. Ne bucurăm și ne mândrim cu acest lucru! Momentul pentru care ne aflăm aici este, de fapt, un moment al păcii. Noi dorim pace pe Pământ, noi ne felicităm cu această sărbătoare și multe de asemenea proiecte în continuare”.

Prezentă la eveniment, Marina Tauber, secretar executiv al blocului politic „Victorie”, a evidențiat că echipa lui Ilan Șor reușește să aplice în practică toate proiectele de dezvoltare, având sprijinul constanta al cetățenilor.

MARINA TAUBER, secretar executiv al comitetului executiv al blocului politic „Victorie”: „Să știți că tot ce facem, noi pentru dvs și simțim mereu susținerea și sprijinul din partea locuitorilor din orașul și raionul Orhei. Eu cred că copiii probabil sunt cei mai fericiți dacă vorbim despre fericire, dar să știți că echipa domnului Ilan Șor în aceste clipe este cea mai inspirată și cea mai încântată de ceea ce se întâmplă pentru că vedem rezultatele finale ale muncii noastre”.

Potrivit tradiției, cu un mesaj de felicitare a venit și primarul de onoare al municipiului, președintele blocului politic „Victorie, Ilan Șor, el fiind și inițiatorul schimbărilor continue în Orhei.

ILAN ȘOR, politician: „Astăzi, la Orhei, se desfășoară un eveniment fericit, deja tradițional: deschidem încă trei străzi. Noi, în Orhei, suntem liderii dezvoltării infrastructurii din Republica Moldova și am transformat Orheiul în cel mai frumos oraș din țară. Sunt convins că, în curând, va deveni și cel mai frumos oraș din Europa. Noi, orheienii, ne mândrim cu orașul nostru și astăzi sunt fericit că locuitorii de pe cele trei străzi vor beneficia de siguranță și frumusețe. Împreună, ne putem bucura de o infrastructură de calitate. Vă mulțumesc!”.

Cei mai încântați au fost, desigur, locuitorii care au acces imediat la străzile renovate. Ei ne-au spus că diferența dintre aspectul anterior al tronsoanelor de drum și cum arată acum este una ca de la cer la pământ.

„Îmi face o mare plăcere că acest cartier s-a transformat într-un timp atât de scurt. Cu adevărat, aceste schimbări ne fac să zâmbim și un mare „mulțumesc” se cuvine autorităților și tuturor celor care s-au implicat!”.

„Era haos aici, dar acum copii se vor plimba cu trotinetele, cu bicicletele. Noi pe jos mergeam pe aici, dar cum cu transportul. Suntem mulțumiți, fericiți că avem drumuri, putem și cu picioarele goale să mergem acum”.

Spre seară, oamenii s-au distrat pe fundalul melodiilor interpretate de Liliana Cazacu, care a susținut un concert ce a adăugat o notă festivă inaugurării.Autoritățile locale, alături de întreaga echipă a lui Ilan Șor sau angajat să continue eforturi de modernizare a Orheiului și au subliniat că vor munci dedicație pentru ca acest exemplu să fie preluat de fiecare oraș, de fiecare colț al Moldovei. ”Cu un viitor promițător în față, Orheiul se conturează ca un model de dezvoltare urbană în Republica Moldova, s-a menționat la eveniment.

Se citește acum

Articole similare

ARTICOLE SIMILARE