17.2 C
Chișinău

Un fost șef al unei organizației teritoriale PAS – singurul candidat la funcția de director al întreprinderii „Metalferos”. A fost admis la proba interviului | VIDEO

În etapa a doua a concursului pentru funcția de director general al întreprinderii „Metalferos” a ajuns un singur candidat, anunță Agenția Proprietății Publice. Este vorba despre Petru Bondari. Ceilalți doi pretendenți au fost respinși, deoarece unul dintre ei a depus o cerere incompletă, iar cel de-al doilea nu a acumulat punctajul necesar cerut de regulament.

Potrivit anunțului disponibil pe site-ul Agenției Proprietății de Stat, Petru Bondari a obținut numărul minim necesar de șapte puncte și a fost admis la interviu. Data organizării acestuia va fi anunțată suplimentar.

Petru Bondari are 38 de ani, din data de 3 octombrie 2023 ocupă funcția de director general interimar al întreprinderii „Metalferos”, iar anterior, timp de aproximativ o lună a fost director comercial al companiei. În trecut, Bondari a deținut o afacere care organizează evenimente de team building.

Precizăm, de asemenea, că Petru Bondari este fost șef al organizației teritoriale a Partidului Acțiune și Solidaritate din raionul Dubăsari și fost consilier în consiliului raional Dubăsari.

Menționăm că, în 2019, întreprinderea de stat „Metalferos” a fost lipsită de monopolul la comerţul şi exportul de metale feroase şi neferoase anume de guvernul condus de Maia Sandu. În vara anului 2024, guvernul a propus un proiect de lege care prevedea reintroducerea monopolului. Documentul a stârnit un val de critici din parteaîntreprinderilor private care colectează fier vechi.

Drept urmare, proiectul nu a mai fost transmis parlamentului. Cu toate acestea, potrivit lui Serghei Lungu, președintele Asociației „Metal”, care se ocupă de colectarea, depozitarea și vânzarea a fierului vechi, autoritățile nu au renunțat la această idee și urmează să facă totuși modificări în legislație. Anterior, guvernul a explicat necesitatea introducerii unui monopol pe piața fierului vechi prin necesitatea creșterii veniturilor la bugetul de stat, precum și, „a corecta deficiențele concurențiale sau pentru a consolida controlul asupra unei piețe de importanță națională sau strategică”.

Se citește acum

Articole similare

ARTICOLE SIMILARE