17.2 C
Chișinău

Încă o lună de restricții de acces la Aeroportul Internațional Chișinău. Detalii de la Poliția de Frontieră | VIDEO

Accesul limitat în Aeroportul Internațional Chișinău este prelungit pentru încă o lună, până în 31 octombrie. Anunțul a fost făcut de Poliția de Frontieră. Potrivit comunicatului, în terminal, în continuare pot intra doar pasagerii cu bilet și document de călătorie, personalul autorizat și echipajele aeronavelor. Autorităţile îndeamnă oamenii să vină cu cel puțin trei ore până la zborul planificat, pentru a reuși parcurgerea formalităților și pentru a evita întârzierea la cursă.

Anterior, Canal 5 a discutat cu mai mulți pasageri. Unii s-au plâns că din cauza acestor condiții de securitate şi, respectiv, a cozilor imense, au pierdut zboruri, iar alții au fost nevoiți să aștepte ore în șir înregistrarea. Totodată, rudele călătorilor s-au arătat nemulțumite că trebuie să stea afară în soare sau în ploaie și că nici condiții elementare de igienă nu există. Amintim că din 1 mai, accesul în terminal este permis doar pasagerilor cu bilet și document de călătorie, personalului autorizat și echipajelor aeronavelor.

Atunci s-a anunțat că măsurile, care au fost prelungite de mai multe ori de autorități, sunt implementate pentru a asigura confortul și siguranța călătorilor. Precizăm că statul a preluat Aeroportul de la compania Avia Invest, în martie anul trecut.

Recent, fostul ministru al Economiei, Octavian Calmîc, a subliniat că gestionarea obiectivului a devenit din ce în ce mai defectuoasă, iar asta reprezintă un semnal de alarmă, având în vedere că performanța și eficiența aerogărilor sunt esențiale pentru a mulțumi călătorii, dar și pentru imaginea internațională a unei țări.

Calmîc a menționat că o problemă gravă este interdicția impusă celor care așteaptă și celor care petrec timp în aeroport de a accesa anumite zone ale infrastructurii aeroportuare.

Potrivit acestuia, asemenea restricții nu sunt întâlnite în alte țări, sugerând că abordarea actuală este inadecvată și necesită revizuire urgentă.

Se citește acum

Articole similare

ARTICOLE SIMILARE