12.2 C
Chișinău

Cod Galben de vânt: Este Moldova în pericol din cauza ciclonului care a dus acum la inundații și evacuarea a mii de oameni din România?

Serviciul Hidrometeorologic de Stat a emis Cod Galben de intensificări ale vântului. Avertizarea va fi valabilă pe întreg teritoriul țării până la data de 1 octombrie. Cu toate acestea, pe fundalul furtunii care face ravagii în Europa, la noi în țară, potrivit meteorologilor, situația este mult mai calmă: se așteaptă precipitații nesemnificative, iar temperatura va scădea în medie cu 10 grade: astfel, în timpul zilei termometrele vor indica +13… +18 grade, iar noaptea acestea vor oscila între 8 și 13 grade cu plus.

GHENADIE ROȘCA, șef secție prognoze, Serviciul Hidrometeorologic de Stat

Codul galben a fost emis ieri și este valabil până pe 1 octombrie . Ne așteptăm ca intensifivări de vânt să fie între 15 și 20 de metri pe secundă, nu este exclus ca în partea de sud să avem și până la 23 m/s.

Șeful secției de prognoze din cadrul Serviciului Hidrometeorologic de Stat a spus că ciclonul puternic din România va avea un impact minim asupra vremii din țara noastră.

GHENADIE ROȘCA, șef secție prognoze, Serviciul Hidrometeorologic de Stat

Ploile care au fost noaptea aceasta, deja nu mai sunt cui pericol pentru că ploile care au fost nu au căzut înt-o perioadă scurtă de timp așa cum am avut pe 14 septembrie, îmtr-o perioadă mai îndelungată. Respectiv pericolul nu este întratât de mare.,

-Deci nu este nimic asemănător cu ceea ce a fost câteva săptămâni în urmă în raionul Leova? – Nu, nu ne așteptăm. Dacă era să fost cazul era să fi emis un cod galben sau portocaliu dacă era să fie cazul.

Potrivit lui Roșca, în zilele următoare, vremea va deveni stabilă. Pentru ziua de luni și marți în toată țara este prognozată o temperatură medie de circa 18 grade Celsius, cu o creștere treptată la 23 de grade pentru zilele imediat următoare.

Se citește acum

Articole similare

ARTICOLE SIMILARE