12.2 C
Chișinău

Agricultorii dezamăgiți de Maia Sandu: „Discuțiile cu ușile închise nu ne conving să susținem actuala guvernare”

Fermierul Sergiu Stefanco a decis că nu o va vota pe Maia Sandu la alegerile prezidențiale. Într-un filmuleț video pe pagina sa de Facebook, agricultorul a declarat că a rămas dezămăgit de întâlnirea de miercuri cu șeful statului.

SERGIU STEFANCO, agricultor

– „Nu votez Maia Sandu” și sunt motive. Uitați-vă declarațiile cu Maia Sandu, Grosu, Perciun, Bolea. Trebuiau să se țină de cuvânt sau cel puțin să aibă o discuție publică televizată cu noi și să le argumenteze poate că noi suntem proști, atunci era altă atitudine, dar atâta timp cât discutăm cu ușile închise și manipulăm cu opinia publică nu mi se ridică mâna să susțin o asemenea guvernare.

Mai mult decât atât, Sergiu Stefanco acuză Președinția de lipsă de transparenţă şi afirmă că actuala guvernare nu şi-ar fi îndeplinit promisiunile din campania electorală anterioară.

SERGIU STEFANCO, agricultor

– Eu am așteptat ca un președinte de țară, luând în considerare că s-a făcut o gafă mare cu această lege de stare de urgență să vină să spună în comunicat că în cel mai scurt timp această lege va fi revizuită și acei care au făcut această lege prost să fie pedepsiți, să-și asume răspunde pentru că s-au mai pierdut două-trei săptămâni, o lună de zile.

Amintim că agricultorii s-au arătat dezamăgiți de întâlnirea de miercuri cu șefa statului. Aceștia i-au cerut Maiei Sandu să revadă legea care prevede suspendarea, pe o perioadă de 6 luni, a datoriilor și plăților pentru fermierii afectați de secetă, și care se aplică doar unei mici părți a acestora. 99% din răspunsurile președintelui au fost însă negatice și nici nu a fost luată vreo decizie.

Ei au cerut să fie organizată încă o ședință, de această dată, la care să participe Guvernul, Parlamentul, agricultorii, furnizorii de imputuri și reprezetanții băncilor, inclusiv cei ai Băncii Naționale, iar discuțiile să fie publice. Fermierii au declarat că protestele sunt oprite până pe data de 10 octombrie, termen dat autorităților ca să vină cu soluții la solicitările lor

Se citește acum

Articole similare

ARTICOLE SIMILARE